ILLUSTRASJONSFOTO: En av Liverpools unggutter var villig til å ofre alt for å få sjansen til å spille for førstelaget.
ILLUSTRASJONSFOTO: En av Liverpools unggutter var villig til å ofre alt for å få sjansen til å spille for førstelaget. Foto: Laurence Griffiths

Øynet Liverpool-sjanse. Da grisetaklet han lagkameraten

– Karma bet meg i rumpen.

De færreste har hørt om Tom Brewitt. Den nå 23 år gamle midtstopperen var blant de håpefulle i Liverpools ungdomsavdeling i tenårene.

I 2015/16-sesongen så det ut til å åpne seg en mulighet for unggutten. Jürgen Klopp hadde da nylig tatt over som manager for de røde. Foran dem lå en FA-cupkamp mot lille Exeter.

Med et skadeskutt forsvar, og en Klopp som har til vane å benytte seg av unggutter i cupene, øynet Brewitt sjansen til å få sin første kamp for førstelaget.

– Uansett hva som skulle til, hadde jeg gjort det, sier Brewitt i podkasten «Football Journeys.»

Men det var én hindring: Daniel Cleary, en annen av Liverpools håpefulle midtstoppere.

Lite anende om at Jürgen Klopp egentlig hadde tenkt til å bruke venstrebacken José Enrique som midtstopper og hente Tiago Ilori tilbake fra utlån, la Brewitt en plan.

Han skulle eliminere Cleary fra kampen om stopperplassen.

– Jeg prøvde ikke å skade ham stygt, men jeg prøvde å skade ham hardt nok til at han var ute av veien og at jeg ville spille. Rundt en uke før Exeter-kampen fikk jeg et litt langt touch i en sju-mot-sju-kamp, og han gikk inn for å takle meg, forteller Brewitt.

Da utnyttet han sjansen og kastet seg inn i taklingen selv.

– Det var en stygg takling. Jeg gjorde det med vilje, og jeg er ikke veldig stolt av det. Men jeg skammer meg ikke heller, for i mitt hode var det han eller meg.

– Han ble gående med krykker i to uker. Det var ikke sånn at det var «oppdrag utført». Det synes jeg er å dra det litt langt siden jeg ikke ville skade ham, jeg ville bare få ham ut av veien til den kampen, sier Brewitt.

Så fikk midstopperen smake sin egen medisin. Fire dager før Exeter-kampen pådro han seg en hjernerystelse etter et sammenstøt i en reservelagskamp.

Som Brewitt sier det selv i podkasten:

– Karma bet meg i rumpen.

Klopp endte opp med å bruke José Enrique og Tiago Illori som midtstoppere i et svært b-preget Liverpool-lag, med unge Joe Maguire som eneste forsvarsspiller på benken. Kampen endte 2-2, men heller ikke i omkampen tolv dager senere var det plass til Brewitt i troppen.

Eller Cleary. Den uheldige lagkameraten, som nå spiller i irske Dundalk, har lagt ut et opptak av podkasten på Twitter. Ved skriver han:

– Jeg var heldig som slapp unna taklingen med beinet mitt helt.

Brewitt forlot Liverpool sommeren 2017, da kontrakten hans var utgått. Han fikk det heller ikke til i Middlesbrough. Da gikk ferden videre til Fylde, så til Morecambe, før han nå er klubbløs, ifølge Transfermarkt.