Dette er de største Flandern rundt-favorittene

Les deg opp på favorittene før søndagens prestisjetunge sykkelritt.

Søndag: Se Flandern rundt fra kl. 09.30

Ronde van Vlaanderen (Flandern rundt) er et av sesongens største sykkelhøydepunkt. Det er også et av hovedmålene til Alexander Kristoff, som vant Flandern rundt i 2015.

Se og hør Kristoff fortelle om 2015-bragden i videovinduet øverst!

Rittet, som vanligvis arrangeres om våren, er kjent for sine mange korte, bratte og brosteinsbelagte stigninger. I fjor forserte rytterne 17 slike hellinger.

I år holdes løypen hemmelig for å unngå store tilskuermasser, men det ville overraske stort om ikke rittet avsluttes med bakkekombinasjonen Oude Kwaremont og Paterberg.

Tre tidligere vinnerne er på startstreken: Alexander Kristoff, Niki Terpstra og Alberto Bettiol. Det er imidlertid helt andre navn som nevnes blant favorittene. Belgiske Wout van Aert har vært en av sesongens store profiler og er kanskje den største favoritten av alle. Han utfordres først og fremst av nederlandske Mathieu van der Poel. Bortsett fra de to råsterke rytterne er det flere debutanter som kan melde seg på i tetkampen.

Verdensmester Julian Alaphilippe har vist seg som en svært allsidig rytter. Tyske Maximilian Schachmann og franske Romain Bardet er andre spennende navn som sykler monumentet for første gang. Matteo Trentin, Jasper Stuyven og Michal Kwiatkowski er andre gode kandidater til en topplassering. Og ikke glem danskene Mads Pedersen, Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen. Det kan med andre ord bli en svært åpen affære.

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad har trillet terning på de heteste vinnerkandidatene. Er du enig eller uenig? Kom med din vurdering under!