Gliser av kallenavnet Braut Haaland har gitt ham

Nå er Martin (15) historie.

Martin Ødegaard (21) og Erling Braut Haaland (20) plaget livet av rumenske forsvarsspillere i forrige uke. Mot Nord-Irland viste duoen sine telepatiske evner allerede etter ett minutt og 27 sekunder. Braut Haaland luktet Ødegaards frekke chip og var millimeter unna å gi Norge en drømmestart.

Bortsett fra det lille øyeblikket med magi slet Norge å produsere sjanser mot et kompakt Nord-Irland-lag.

– Det var dritkjedelig i dag, men vi vant. For meg er det fokus videre på neste kamp. Og nydelig med tre poeng, sa Braut Haaland til TV 2 etter kampen.

Heller ikke Ødegaard var spesielt fornøyd med kampen.

– Det var langt fra godt nok, konkluderte han.

Da er Ødegaard langt mer fornøyd med kallenavnet Braut Haaland har gitt ham. 21-åringen har tidligere vært omtalt som «guttungen» og «Martin (15)». Nå er det «Ødda» som gjelder.

– Det er noe han har funnet på. Jeg har aldri hørt det før. Det er ingen andre som kjører den, men Erling og Sander har gitt meg det navnet. Jeg tar det, smiler Real Madrid-spilleren.

– Er Martin (15) historie?

– Jeg synes det, sier Ødegaard.

Braut Haaland har selv hatt en del kallenavn gjennom karrieren. Som artist slo han gjennom som «Lyng» sammen med rapperduoen Flow Kingz. I Molde ble han kalt både «Alfie», «Alf-Inge», «manchild» og «the moose».

– Forren kalte meg Alf etter faren min, men jeg liker best Haalie eller Haaland, sa spissen til VG da han fortsatt var Molde-spiller.

Etter pangstarten i Borussia Dortmund fikk Braut Haaland kallenavnet «Heiland» – frelseren.

Han er godt fornøyd med kallenavnet han har gitt Ødegaard.

– Det er fint, forteller han til TV 2.