SLO GODT FRA SEG: Lucas Braathen snuste på flere topp fem-plasseringer forrige vinter. Her etter sjetteplassen i Zagreb-slalåmen i januar, da han ble beste nordmann.
SLO GODT FRA SEG: Lucas Braathen snuste på flere topp fem-plasseringer forrige vinter. Her etter sjetteplassen i Zagreb-slalåmen i januar, da han ble beste nordmann. Foto: Giovanni Auletta

Smiler av Haaland-sammenligning

Alpintalentet Lucas Braathen (20) tror resultatene til å forsvare sammenligningen kan komme denne sesongen.

Førstkommende helg kickstarter vintersesongen på TV 2, med sesongåpning i storslalåm fra Sölden.

På start i Sölden til helgen står Lucas Braathen, som fikk sitt gjennombrudd i den bakken forrige vinter. Da overrasket han med sjetteplass og beste omgangstid i finalen.

Sesongen fortsatte med flere sterke topp ti-plasseringer, før han plutselig ledet slalåmen i Kitzbühel i januar. Det ble til slutt en fjerdeplass for den daværende 19-åringen.

Foran denne sesongen har Braathen og resten av Norges landslag hatt base i Saas Fee i en lengre periode før troppen reiste til Sölden sist uke. Braathen lot seg nylig intervjue av det tyske alpintnettstedet Skiweltcup.TV - som naturlig nok er ekstra interessert i alt som har med Braut Haaland å gjøre:

– Norge er en vintersport-nasjon, men kommer seg sakte men sikkert på fotball-fronten også. Hvordan liker du at jeg kaller deg «alpintsportens Erling Braut Haaland»?

– Det er en ære å få den sammenligningen, men jeg trenger nok litt flere resultater for å rettferdiggjøre den, svarer Braathen om sammenligningen med sin jevnaldrende landsmann.

Røper «laget sitt»

– Det han presterer i fotballverden akkurat nå er galskap. Han er en av de aller, aller beste, legger den svært så fotballinteresserte 20-åringen til.

For lenge var det fotball som gjaldt for halvt brasilianske Braathen. Drømmen om å spille offensiv midtbane, eller spiss, på den største fotballscenen ble etter hvert erstattet med ambisjonen om å etablere seg i verdenstoppen i alpint.

– Det er Manchester United og Seleção Brasileira (det brasilianske fotball-landslaget) som ligger hjertet nærmest, avslører han.

Sikter på pallen

Braathen får også spørsmål om han tror pallen er innen rekkevidde denne sesongen, og Bærums-kjøreren svarer sedvanlig offensivt:

– Jeg vet hvilket ferdighetsnivå jeg har inne og er 100 prosent sikker på at dersom alt klaffer - og jeg har en perfekt dag - er alle tre plassene på pallen innen rekkevidde.

– Jeg var nære flere ganger forrige vinter, og vet at jeg i enkelte renn kunne ha vunnet, dersom jeg hadde unngått feil i nederste delen av løypa. Denne sesongen stiller jeg med bedre form, mer erfaring, mer mental styrke og rett utstyr, oppsummerer Braathen.