MOT VEIS ENDE: Mark Cavendish kan ha syklet sitt siste ritt.
MOT VEIS ENDE: Mark Cavendish kan ha syklet sitt siste ritt. Foto: Giuseppe Cacace

Cavendish i tårer - hinter om karriereslutt

Mark Cavendish (35) var oppløst i tårer etter Gent-Wevelgem. Uttalelsene fra stjernerytteren tyder på at en glitrende karriere kan være over.

Etter å ha kjempet seg gjennom 232,5 tøffe kilometer av klassikeren Gent-Wevelgem, store deler av dem i brudd, presset tårene på for Mark Cavendish (36) i et intervju med den belgiske TV-kanalen Sporza.

– Kanskje det siste

Cavendish nikket med hodet da reporteren sa at han kunne se at det hadde vært en tøff dag på sykkelen. Han tok så av seg brillene

– Det er kanskje det siste rittet i karrieren min, sa Cavendish.

– Tror du virkelig det er dit siste løp?

– Kanskje, ja, svarte Cavendish før han rullet videre gjennom pressesonen.

Uttalelsene setter utvilsomt et stor spørsmåltegn ved når sluttstreken settes for Cavendish, som regnes som en av de aller største i sykkelsporten.

Forrige uke bekreftet Bahrain-McLaren-manager Rod Ellingworh overfor Cyclingnews at det pågår samtaler med Cavendish om en forlengelse av kontrakten med laget.

– Det skjer mye med lag som legges ned og så videre, så vi holder alt åpent for øyeblikket. Men jeg er sikker på at han kommer til å fortsette å sykle, sa Ellingworth.

30 etappeseirer i Touren

Planen er at Cavendish skal lede laget i onsdagens Scheldeprijs - et ritt han har vunnet tre ganger tidligere. Nå spørs det imidlertid om søndagens uttalelser endrer på det.

Cavendish signerte for laget fra Bahrain før inneværende sesong i et håp om å finne tilbake til noe av formen som gjorde han til verdens ubestridte beste spurter. Det har dog ikke gått som Manx-missilet hadde håpet.

Cavendish har ikke vunnet et ritt siden en etappeseier i Dubai Tour tilbake i februar 2018. Kyssesyken og en rekke uhell satte ham kraftig tilbake og rytteren pleide å herje i spurtene er ikke til å kjenne igjen.

Gjennom en lang karriere har Cavendish innkassert vanvittige 30 etappeseiere i Tour de France - kun fire bak rekorden til sykkellegenden Eddy Merckx. I tillegg har han 15 etappeseirer fra Giro d'Italia, tre fra Vueltaen, VM-gull og seier i Milano-San Remo på en imponerende CV, som inneholder totalt 146 seirer.