SKRØT AV STJERNEN: Lars Lagerbäck er fornøyd med å ha Erling Braut Haaland på laget.
SKRØT AV STJERNEN: Lars Lagerbäck er fornøyd med å ha Erling Braut Haaland på laget. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix

Lagerbäck med Haaland-ros: – Han er veldig respektløs

Landslagssjefen møtte pressen sammen med Birger Meling etter søndagens kalastriumf mot Romania.

Se Norge - Nord-Irland onsdag fra 20.30 på TV 2!

Søndagens landslagsopptur mot Romania var viktig for Lars Lagerbäck, som hadde presset på seg etter en hektisk uke med tap mot Serbia i EM-playoffen og en overraskende trenersparking i København.

Mandag møtte svensken pressen på ny, sammen med venstreback Birger Meling, som imponerte i søndagens kamp mot Romania.

Der ble hat-trick-helten Erling Braut Haaland selvsagt tema, og svensken beskrev spisstjernens beste egenskaper.

– Rent teknisk er han en bra avslutter, og så er han veldig, veldig rask. Det er hans beste egenskaper. Holdningen hans også. Han er veldig respektløs. Som han selv sier, «det er bare å jobbe hardt». Beholder han det, kan han bli enda bedre. Det er få forunt å være såpass velutviklet når man er 20 år, sa svensken.

Lagerbäck fikk også spørsmål om hva Dortmund-stjernen egentlig har å forbedre.

– Det er egentlig den generelle spilleforståelsen. I spillet før den offensive tredelen. For i den delen er han allerede nå av høy klasse, sa Lagerbäck.

Meling: – Et fysisk beist

Også Meling, som møter superspissen på treningsfeltet, måtte svare for Haalands største styrker.

– Han har en råskap og enorme avslutningsferdigheter. Han er et fysisk beist. Det å spille mot ham tror jeg ikke er noe hyggelig, hvis det er plass i bakrom, sa Meling.

BLANT DE TØFFESTE I KLASSEN: Erling Braut Haaland, her på vei inn til søndagens Romania-kamp der han scoret sitt første hat trick for A-landslaget.
BLANT DE TØFFESTE I KLASSEN: Erling Braut Haaland, her på vei inn til søndagens Romania-kamp der han scoret sitt første hat trick for A-landslaget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Lagerbäck kunne informere om en tropp uten nye skadeproblemer inn mot onsdagens kamp mot Nord-Irland, men at kaptein Stefan Johansen fremdeles har problemer med en skade og derfor var uaktuell søndag. Han er imidlertid fremdeles svenskens kaptein.

– Akkurat nå er han iallfall det. Vi får se i fremtiden om situasjonen forandres. Er han ikke i troppen, så er han ikke det. Det er for tidlig å si. Akkurat på denne samlingen er han det, sa Lagerbäck.

Se Norge - Nord-Irland onsdag fra 20.30 på TV 2!