Ødegaard svarte på tiltale: – Det kan ikke gjøres bedre

Martin Ødegaard (21) og Erling Braut Haaland (20) herjet til tider mot Romania. Etter kampen strålte begge to.

Se sammendraget øverst!

– I dag var vi gode. Vi trengte dette og var nødt til å slå tilbake etter Serbia-kampen, sier Martin Ødegaard til TV 2 etter kampen.

– Det er surt at vi ikke leverer slik mot Serbia, vi ser jo at vi har det inne i dag, sier 21-åringen.

Etter å ha svart på to spørsmål fra TV 2s reporter brøt Erling Braut Haaland inn i intervjuet.

– Jeg må bare hylle han litt. Endelig tok han til vett og spilte ballen til meg. Da blir det slik, var konklusjonen til Norges hat trick-helt.

– Jeg regner med den ballen blir delt i to, svarte Martin Ødegaard som sto bak to av Haalands mål.

– Ja, jeg får rett og slett dele den i to. Det er kjekt å spille med Ødegaard. Det skal bare bli bedre i årene som kommer. Vi er ennå unge, smiler Braut.

For målmaskinen fra Jæren må nok sende en ekstra takk til kunstneren fra Drammen. To av målene til Haaland ble nemlig scoret etter fremragende forarbeid av Ødegaard.

– Et av kampens store øyeblikk

Før kvarteret var passert av den første omgangen viste Real Madrid-spilleren seg fra sin beste side.

21-åringen løftet blikket og så at Erling Braut Haaland stormet mot Romania-målet. Tre sekunder senere lå ballen i beina til Borussia Dortmund-spissen. I løpet av de sekundene hadde Ødegaard sendt av gårde en vakker stikker mellom Romanias midtstoppere.

Alene med keeper var Haaland iskald og sendte Norge i ledelsen.

– Pasningen på det første målet var et av kampens store øyeblikk, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da Ødegaard ble byttet ut.

Etter 63 minutter var duoen på farten igjen. Plutselig havnet ballen i beina til Ødegaard, som befant seg alene foran Romanias keeper. 21-åringen var bare et skudd unna å score sitt andre landslagsmål.

Men uselvisk la han ballen til Erling Braut Haaland som fikk en enkel jobb med å score sitt andre mål for kvelden.

Svarte på tiltale etter svak Serbia-kamp

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen ga Martin Ødegaard karakter tre på børsen etter Serbia-kampen. Av det norske folk fikk Real Madrid-spilleren to på børsen.

– Man kan ikke frikjenne de spillerne vi omtaler som verdensklasse og som ikke utrettet noe over 120 minutter mot Serbia, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker etter Serbia-kampen.

– Gode fotballspillere tar for seg. Ødegaard var synlig i små glimt etter pause. Pasningene gikk på tvers og bakover. Han var ikke ambisiøs nok i spillet. Braut Haaland var knapt synlig. Han ble spist levende, særlig av Nikola Milenkovic, sier kommentatoren.

Mot Romania var det derimot en annen utgave av 21-åringen det norske folk fikk se.

Mathisen trakk frem karakter syv på børsen med følgende kommentar:

– Pasningen på det første målet kan ikke gjøres bedre. Det er perfeksjon i både timing, presisjon og kraft. I kveld ser vi hva kombinasjonen Haaland-Ødegaard kan være for Norge, og det er bare å glede seg til fortsettelsen.