FAKSMILIE: BT
FAKSMILIE: BT

Sparkingen av Solbakken sjokkerer danskene

Ståle Solbakkens overraskende avskjed med FC København er førstesidestoff over hele Danmark.

Ekstra Bladet, BT og dansk TV 2 er blant de mange mediene som topper med nyhetene om at Ståle Solbakken er ferdig i FC København.

– Man kan trygt fastslå at nyheten om Ståle Solbakkens sparking lørdag morgen har sendt sjokkbølger gjennom Superligaen, skriver BT på sin forside.

De viser blant annet til flere reaksjoner på Twitter, deriblant fra den tidligere FCK-profilen Jesper Grønkjær.

– Takk Ståle. Du var en inspirasjon i vår tid sammen. Du løftet @FCKobenhavn til et nivå, som ingen hadde regnet med. Stor motivator, taktisk innsikt, forlangende og et fantastisk ansikt uttad for Superligaen og Dansk fotball. Hel og lykke Ståle, skriver han på Twitter.

Sparkingen sjokkerer
Avisen skriver videre at flere stiller seg undrende til at FCK valgte å sparke Solbakken ettersom nordmannen er den mest suksessfulle treneren i Superligaen noensinne.

BTs tidligere sportsredaktør Morten Crone Sejersbøl skriver blant annet følgende:

– Ståle Solbakken sparket presis to måneder etter at FCK spilte kvartfinale i Europaligaen. Ingen trener har vært mer suksessfull på verken dansk eller europeisk nivå. Det er spennende å se hvem styret mener kan leve opp til slike meritter, melder han.

Den danske keeperlegenden Peter Schmeichel mener sparkingen av Solbakken bare er trist.

– Det er en trist dag for dansk klubbfotball. Ståle Solbakken har blitt sparket av FC København. Han har vært ansvarlig for så mye godt i sine mange år i Danmark, og han vil bli savnet, melder keeperlegenden på sin Twitter-konto.

Jesper Grønkjær er uenig i avgjørelsen om å gi den populære treneren sparken.

– Jeg liker det ikke. Det er nok også derfor magefølelsen min aldri har sagt at jeg skulle fortsette i den innerste sirkelen i en fotballklubben. Jeg synes den er hard, og jeg blir for følelsesmessig involvert, skriver Grønkjær, som nå er fotballekspert på TV, på Twitter.

Ekstra Bladet har Solbakken-nyheten over hele sin førsteside. De skriver at den meritterte treneren må gå på grunn av den svake sesongstarten. Det samme gjør dansk TV 2, som varsler om at de vil følge utviklingen gjennom dagen.

To suksessperioder
Solbakken kom til FC København som trener første gang i 2006 og trente klubben i nesten seks år før han gikk videre til Köln. Solbakken hadde tidligere spilt for den danske klubben i en snau sesong. Han avsluttet karrieren i den danske klubben etter å ha fått hjertestans på trening.

Solbakken fikk sparken i Köln på tampen av en tøff 2011/12-sesong. Senere var han manager i Wolverhampton uten suksess, før han vendte tilbake til København i 2013.

Der har det blitt tre seriegull, tre cupgull og gruppespill i mesterligaen i den seneste perioden. Resultatene i høst har imidlertid ikke vært gode nok.

Også Solbakken-assistent Bård Wiggen er ferdig i klubben. Hjalte Bo Nørregaard er utpekt som midlertidig trener.

Relatert