UTSATT FOR RASISME: Etter Kristiansunds 2-1-seier over Aalesund opplevde Amahl Pellegrino rasistiske tilrop fra Aalesunds supportere. Foto: Svein Ove Ekornesvåg
UTSATT FOR RASISME: Etter Kristiansunds 2-1-seier over Aalesund opplevde Amahl Pellegrino rasistiske tilrop fra Aalesunds supportere. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Pellegrino publiserte ny lydfil av rasisme: – Utrolig at kun én person straffes

Eliteserieklubben Aalesund har identifisert tilskueren som kom med rasistiske tilrop mot Amahl Pellegrino. KBK-spilleren publiserte så et klipp hvor man kan høre flere tilskuere komme med rasistiske kommentarer.

Onsdag kom Aalesund med en pressemelding hvor de skrev at tilskueren som kom med rasistiske rop mot Kristiansund-spiller Amahl Pellegrino var idendifisert. Videre skrev klubben at personen var utestengt klubbens kamper ut 2021-sesongen.

Klippet med mannen som roper den rasistiske kommentaren ble publisert på TV 2s hjemmesider etter kampen på søndag. Onsdag ettermiddag har Amahl Pellegrino publisert et lydklipp på sin Twitter-profil hvor man hører at det er flere enn én person som kommer med rasistiske ytringer.

– Det er utrolig at kun én person straffes når du hører dette. Det var jo dette jeg reagerte på på søndag. Det var ikke han som ropte jævla apekatt i det lydklippet som TV 2 la ut. Det hørte jeg ikke selv. Jeg hørte alt det andre da jeg sto ute på banen sammen med Christian Michelsen etter kampslutt, sier spissen til Tidens Krav.

– Jeg har håp om at neste generasjon skal slippe dette. Derfor engasjerer jeg meg så sterkt, sier Pellegrino til Tidens Krav.

Direktør i Aalesund, Geir S. Vik sier til Eurosport at dersom det er flere involverte, så vil klubben prøve å finne ut hvem dette er.

– Så langt har vi klart å identifisere én person, men hvis det er flere, kommer vi til å gå videre med det. Dette kommer vi til å undersøke, sier Vik til Eurosport.no.

– Hvordan gjør dere det?

– Det har jeg ikke lyst å gå inn på. Men vi bruker alle virkemidler vi har i og rundt stadion. Vi har et sterkt ønske om å komme i bunns i saken. Det er det mange av våre supportere som ønsker. Klubben er på lag med supporterne om å løse saken, sier Vik til nettstedet.

Reagerte på straffen fra Aalesund

Etter at Aalesund onsdag la ut pressemeldingen reagerte Pellegrino på Twitter. Eliteseriens toppscorer var tydelig misfornøyd med at personen som kom med rasistiske kommentarer kun ble utestengt ut 2021-sesongen.

Pellegrino la ut en post med teksten «Da er lista satt, den er grei! Et skritt frem, ni tilbake!!!!!».

I pressemeldingen skrev Aalesund følgende:

«Aalesunds Fotballklubb har gått gjennom materialet som var tilgjengelig etter søndagens fylkesderby, hvor rasistisk tilrop mot Kristiansunds Amahl Pellegrino fant sted etter kampslutt. Undersøkelsene har gitt klubben svar på hva som ble ropt og hvem som står bak», skriver klubben.

– Vi i Aalesunds Fotballklubb har tatt saken på største alvor. Vi ønsker ikke verken motspillere, våre spillere, tilskuere eller andre skal oppleve rasisme på Color Line stadion eller på andre arenaer, sier klubbdirektør Geir Vik i en uttalelse.

Tilskueren opplyses å ha beklaget egen oppførsel på det sterkeste og skal være innforstått med en utestengelse ut 2021-sesongen.

Utestengelsen trer i kraft med umiddelbar virkning.

Ferencváros-spiller og kompis av Pellegrino, Tokmac Nguen tok onsdag kveld til Twitter for å vise sin støtte.

– Hvordan skal vi stå sammen mot rasismen når dette er utfallet ved å kalle oss aper? Ut 2021? Om ett år kan vi igjen høres stemmen hans på stadion. Hva er grunnlaget bak straffen? Alle de fine kampanjene mot rasisme har vært ren søppel etter denne straffen her, skriver Nguen.

(©NTB)