ISOLERES: Xherdan Shaqiri må belage seg på en fotballpause.
ISOLERES: Xherdan Shaqiri må belage seg på en fotballpause. Foto: Jon Super

Ny Liverpool-spiller koronasmittet

Xherdan Shaqiri har testet positivt for koronaviruset.

Det bekrefter Det sveitsiske fotballforbundet.

I forrige uke kom det frem at både Thiago Alcantara og Sadio Mané hadde testet positivt.

Shaqiri skulle etter planen spille privatlandskamp mot Kroatia onsdag som en oppladning til Nations League-kampene mot Spania og Tyskland henholdsvis lørdag og tirsdag.

Sveitseren har slitt med å få spilletid i Liverpool siden han ble hentet sommeren 2018. Det lå i kortene at han ville forsvinne fra Liverpool i løpet sommerens overgangsvindu, men ingen formelle bud tikket inn på Deadline Day.

Shaqiri er nå isolert. At koronasmitten brer seg i Liverpool-troppen bekymrer nok manager Jürgen Klopp. I helgen uttalte tyskeren at han ikke var bekvem med å sende spillerne sine på landslagsoppdrag den kommende uken.

– Jeg er litt bekymret siden det er vanskelig å komme i kontakt med alle fotballforbundene rundt omkring i verden. Jeg mener ikke å være respektløs, men ulike land håndterer korona-pandemien annerledes enn andre, sa han.

Lørdag om én og en halv uke venter serieleder Everton på Goodison Park. Oppgjøret har avspark klokken 13.30, så det kan bli en kamp mot klokken å få svar på samtlige koronatester.

– Vi spiller Premier League-kamp på lørdag etter at noen spillere har vært på reise til Peru på torsdag og fredag. Vi må prøve å få spillerne tilbake så kjapt og trygt som mulig. Spillerne kommer hjem på fredag. Så må vi gjennomføre en koronatest der vi ikke får resultatet før lørdagen, sa Klopp.