ETTERLENGTET: Magnus Wolff Eikrem og Molde kom seg tilbake på vinnersporet på bortebane.
ETTERLENGTET: Magnus Wolff Eikrem og Molde kom seg tilbake på vinnersporet på bortebane. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

– Nå trenger vi ikke å nikke hodet i veggen i to uker

Etter nærmere tre måneder uten seier på bortebane i serien brøt Molde marerittrekken.

Før kampen mot Brann var det kun Aalesund og Mjøndalen som hadde plukket færre poeng enn moldenserne på de fem siste kampene.

Takket være Ruben Kristiansens selvmål i det 85.minutt kunne Molde gå inn i landslagspausen på en tredjeplass med to poeng ned til Vålerenga og Odd på en henholdsvis fjerde- og femteplass. Etter kampen var det en lettet og blid Molde-trener som entret mixed zone.

– Nå slipper vi å ha en gnagende følelsen i magen i flere uker som man har etter man taper fotballkamper, sa en lettet Molde-trener til TV 2 etter kampslutt.

– Jeg kan nesten ikke sette ord på hvor viktig den seieren her var. Nå trenger vi ikke å nikke hodet i veggen i to uker, dette var veldig viktig, sier Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem.

Nærmere tre måneder uten seier borte

Før gårsdagens kamp mot Brann hadde ikke Molde vunnet på bortebane i ligaen siden 19.juli. Da vant blåtrøyene 4-0 mot Strømsgodset på Marienlyst.

– Husker du sist dere vant en bortekamp i Eliteserien?

– Nå spør du vanskelig her. Det begynner å bli en stund siden, så det her var på tide. Det har vært en periode vi har slitt, og det har vært mange kamper som vi ikke har klart å bikke i vårt favør og heller tapt med ett mål, forteller Moe.

Rotterace om Europa-plassene

Med ti runder igjen ligger det an til å bli et realt rotterace om å kapre plassene som gir muligheten til å kvalifisere seg for Europa Leauge neste sesong. Fra andre og ned til sjetteplassen skiller det kun fire poeng.

Tabell - Eliteserien

  1. Bodø/Glimt .............56p
  2. Rosenborg............ 38p
  3. Molde.......................37p
  4. Vålerenga...............35p
  5. Odd..........................35p
  6. Kristiansund...........34p

– Å vinne ligaen er «long gone», så det er Europa-plassene vi må gå for. Det kommer til å bli tett, og det er det mange kommer til å følge med på nå. Det blir touch and go hele veien, sier Eikrem, mens lagkamerat Ohi Omoijuanfo følger opp:

– Det er deilig å være tilbake på vinnersporet. Det viktigste nå er å ta den andreplassen så vi får Europa League-kvalik neste år også. Vi har gode muligheter for det. Det er det ingen tvil om, mener Ohi.

Selv om det har buttet i mot i hjemlig serie de siste månedene, vil Eikrem minne om følgende:

– Jeg hører folk prate om at vi misset Champions Leauge. Samtidig må vi huske på at vi er det eneste norske laget i Europa, det er et stort pluss. Men vi har selvfølgelig lyst til å gjøre det bra i serien også.

Ettersom cupen ikke ble noen av i år, kan det bli en realitet at fjerdeplassen også gir en plass i Europa League-kvalifiseringen denne sesongen, men det er foreløpig ikke bestemt.

Relatert