Casper Ruud er klar for tredje runde i Roland Garros.
Casper Ruud er klar for tredje runde i Roland Garros. Foto: Thomas Samson

Ruud videre etter thriller – møter verdenstreer i tredje runde

Casper Ruud måtte virkelig jobbe for seieren mot amerikanske Tommy Paul.

Casper Ruud er klar for tredje runde i Roland Garros etter det som ble en jevn femsettsthriller mot amerikanske Tommy Paul på grusen i Paris.

21-åringen fra Snarøya vant kampen 3-2 i sett med sifrene 6-1, 1-6, 6-3, 1-6, 6-3 i en kamp som varte i over to og en halv time.

Dermed er Ruud klar for tredje runde i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen – der venter verdenstreer og nylig US Open-vinner Dominic Thiem.

– Jeg er veldig glad. Det var litt berg-og-dalbane. Men det var høy kvalitet og jeg er veldig fornøyd med denne seieren her. Casper vet han er i god form. Han stepper opp i det femte settet og har selvtillit og troa. Da er han uredd og tar siste settet i rå stil, sier pappa og trener Christian Ruud i et intervju med Eurosport.

Amerikaneren, som er rangert som nummer 58 i verden, gjorde jobben på ingen måte enkel for Ruud.

Snarøya-gutten stormet ut av startblokkene og vant det første gamet innen to minutter var spilt.

Amerikanske Paul var totalt sjanseløs – Ruud servet inn 5-0 etter bare 17 minutter og vant det første settet overlegent 6-1.

Utspilt i andre sett

I det andre settet gikk det derimot fullstendig skeis for Ruud. Paul ville åpenbart revansjere tapet i det første settet og gikk effektivt opp i en 4-0-ledelse.

Amerikaneren vant til slutt settet – med samme sifre som han tapte det første – 6-1 i games.

Det tredje settet bydde på en jevnere batalje. Ruud klarte å kjempe seg til en breakball da han gikk opp til 5-3, og servet inn seieren i det tredje settet som han vant 6-3.

Femsetter

Men som i det andre settet slo Paul også tilbake i det fjerde settet. Amerikaneren vant 6-1 i games og det måtte dermed et femte sett til for å avgjøre kampen.

Der fulgte spillerne hverandre tett, men på stillingen 3-3 gikk Ruud opp i 5-3 og sikret seg dermed en breakball. Der rotet Ruud først bort tre matchballer – før han til slutt klarte å serve inn 6-3-seier.

I tredje runde venter «grusprinsen» Dominic Thiem – som slo amerikanske Jack Sock 3-0 i andre runde.

Casper Ruud storspilte i første runde mot japanske Yuichi Sugita. 21-åringen tok seg enkelt videre til andre runde da han vant 3-0 i sett.

Relatert