Katrine Lunde går glipp av landslagssamling.
Katrine Lunde går glipp av landslagssamling. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Øyeskade stopper Katrine Lunde (40)

Katrine Lunde skulle denne uken vært tilbake på landslaget nær 19 måneder etter forrige landskamp, men må utsette comebacket.

Tidligere er det hele tre inngrep for å få orden på korsbåndskaden i kneet som har holdt stjernemålvakten tilbake.

På lørdag gjorde hun comeback for klubblaget Vipers, 504 dager etter kneskaden.

I andre omgang mot tyske Bietigheim fikk hun en ball med klister i øyet, og det er det som nå setter henne ut av spill denne uken.

– Jeg synes selvfølgelig at det er utrolig kjedelig å få en øyeskade akkurat nå. Det passet veldig dårlig for min del, men jeg må ta den alvorlig. Jeg har hatt to undersøkelser allerede. De har funnet at skaden gav meg noen blødninger i øyet. Noen dager med ro, så skal jeg undersøkes igjen, sier Lunde til TV 2.

Landslaget er nå samlet i Danmark for å spille Golden League.

- Katrine er undersøkt her i Danmark og har fått beskjed om å holde seg i ro i åtte dager, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Hun skal ikke provosere skaden ved fysisk aktivitet, for ro og hvile vil lege skaden raskere.

– Irriterende

Katrine Lunde spilt sin landskamp nummer 299 i mars 2019. Denne uken skulle hun runde 300 kamper, men må nå vente til neste landslagssamling i slutten av november, før EM på hjemmebane, før det blir en ny mulighet til å spille for Norge.

- Det er sånn det er, men det er irriterende og kjedelig. Katrine så riktig bra ut i mål, og var veldig klar for spill, sier landslagssjefen.

I tillegg til Lunde har også to andre Vipers-spillere måttet melde forfall til landslagssamlingen i Danmark.

Både Malin Aune og Silje Waade er ute med kneskader.

Det er ikke hentet inn erstattere for de tre som er ute. Troppen teller nå 18 spillere.

P.S: Karoline Dyhre Breivang er med sine 305 landskamper den første og hittil eneste med over 300 offisielle kamper for Norge.