Hauge på vei til AC Milan: – Oppnåelig å spille seg inn på det laget

Jens Petter Hauge (20) har satt seg på flyet og er på vei til Milano.

Se Milan - Spezia søndag fra klokken 17.55 på TV 2 Sumo!

– Det er klart at det er en utrolig stor klubb. Nå de tingene her er blitt en realitet de siste dagene, så er det klart at det er stort. Jeg føler at det er oppnåelig å spille seg inn på det Milan-laget.

Det sier Bodø/Glimt-vingen til TV 2 på flyplassen i Bodø tirsdag morgen, med kurs for Italia og en overgang til Serie A-giganten AC Milan.

STJERNEKAMERAT: I Italia blir Hauge lagkamerat med ingen ringere enn Zlatan Ibrahimovic.
STJERNEKAMERAT: I Italia blir Hauge lagkamerat med ingen ringere enn Zlatan Ibrahimovic. Foto: Miguel Medina

– Det blir spennende å se hva de neste dagene bringer. Jeg håper vi får på plass det her nå. Det var riktig for alle parter. Det er et skritt jeg følte meg klar til å ta. Jeg må bare takke Glimt for det samarbeidet vi har hatt de siste dagene, sier 20-åringen.

Så mye får Glimt

Hauge signerer neppe den endelige kontrakten før om et par dager. I dag skal han reise ned og treffe agentene, før det venter medisinsk test og endelig signering i løpet av uka.

Men det er bare formaliteter som gjenstår før han kan blir lagkompis med Zlatan & co.

Kilder opplyser til TV 2 at Bodø/Glimt får over 50 millioner for Hauge.

– Det sides du hadde en prat med sportssjef Paolo Maldini allerede i går på telefonen?

KLUBBLEGENDE: Paolo Maldini regnes som en av tidenes beste forsvarsspillere.
KLUBBLEGENDE: Paolo Maldini regnes som en av tidenes beste forsvarsspillere. Foto: Fayez Nureldine

– Jada, og det har vært samtaler nå. Og det er klart man gleder seg til å komme ned dit igjen og få snakket ordentlig med disse folkene. Dagen i dag går først og fremst med til reising og testing, så blir det spennende å se hva som skjer etter det, svarer Hauge.

Hauge sier at det er en stor dag, og at han er spent når han nå setter seg på flyet til et nytt fotballeventyr.

– Det har vært et fint år. Og det blir spennende nå å ta det siste steget. Det er et steg jeg gleder meg til å ta.

– Er det med litt vemod du forlater Glimt nå i gullinnspurten?

– Ja, det blir tungt å forlate dette laget her, og ikke minst byen her nå. Det er en stemning og entusiasme både rundt Glimt og norsk fotball som jeg ikke har opplevd siden jeg begynte å spille på toppnivå. Det er tøft å dra fra det, men samtidig er alle enige om at det er rett for meg å gjøre dette nå.

– Ingenting som er sluttført

Administrerende direktør i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, sier at det er interesse rundt flere av spillerne deres, men vil ikke si for mye om Hauge-avtalen.

– Jens Petter dro ned til Italia i dag. Så får vi se om det i løpet av uken etablerer seg en enighet og blir en realitet. Utover det har jeg ikke så mange kommentarer, sier Thomassen til TV 2.

– Er klubbene enige?

– Det vil jeg ikke kommentere nå. Det er ingenting som er sluttført, svarer han.

– Hva kan forhindre overgangen?

– Det er da ikke å komme til enighet. Det er jo flere parter. Klubben der, så er det oss og så er det Jens Petter, svarer Thomassen, som heller ikke vil si nye om overgangssummen.

Interesse rundt flere

Thomassen sier at det er interesse rundt flere av spillerne deres, og at det er mange enkeltspillere som «selvfølgelig» kunne ha spilt på et høyere nivå.

– Det meste av dette er agenter som tar kontakt for å sjekke ut og har en eller annen link eller nettverk i ulike klubber. Så det er noe vi egentlig kjenner på hver eneste dag. Det er ikke bare Jens Petter, men også en del andre spillere, sier han.

Samtidig understreker Glimt-direktøren at de vil stille med et slagkraftig mannskap også neste sesong. Han utelukker ikke at det kan bli hentet en Hauge-erstatter innen overgangsfristen, men sier at de vil se i egne rekker.

– Kan det bli aktuelt å kjøpe spillere fra utenfor Nordland?

– Vi er veldig opptatte av identiteten vår og det vi er. Vi har ikke tenkt til å gå bort fra det som er sjela vår, og en av nøklene til suksessen vi har i dag, svarer han.

– Vi skal stå der med et godt produkt i 2021 òg. Vi har tenkt til å bygge toppklubb, og da må du også tenke litt lengre frem enn bare å maksimere verdi akkurat nå. For oss vil strategien være den samme også i morgen. Jeg tror det også er en viktig erkjennelse internt i klubben, at vi ikke begynner å bli noe annet enn det vi er.

– Har en ledig plass på vingen

TV 2 fikk bekreftet sent mandag kveld at Atta Aneke, Hauges agent, er på plass i Milano. Han forhandlet frem de personlige betingelsene mandag.

Overgangsryktene har florert etter at Bodø/Glimt-spilleren imponerte stort mot Milan på San Siro forrige uke.

– For en kamp og for et eventyr! Hauge holdt sitt eget lille show på San Siro. Det gjelder å prestere når det gjelder som mest og det gjorde Hauge. Milan har faktisk en ledig plass på vingen, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland i Premier League-studio.

Dette skjer samme dag som 20-åringen blir tatt ut på landslaget. For Hauge blir det hans første møte med A-landslaget, og om han var med i troppen visste han ikke før Lars Lagerbäck leste opp navnet hans under mandagens pressekonferanse.

– Jeg dro på smilebåndet da jeg så at jeg ikke var med på U21-landslaget. Jeg tenkte det var rart om jeg var vraket derfra, sa Jens Petter Hauge.

Se Milan - Spezia søndag fra klokken 17.55 på TV 2 Sumo!

Relatert