POPULÆR: Jens Petter Hauge møtte til pressekonferanse utenfor Aspmyra etter at landslaget var tatt ut.
POPULÆR: Jens Petter Hauge møtte til pressekonferanse utenfor Aspmyra etter at landslaget var tatt ut. Foto: FOTO: TV 2

Glimt-stjernen tatt ut på A-landslaget: – Dro på smilebåndet da jeg så at jeg ikke var med U21

Jens Petter Hauge er tatt ut til Norges tre neste landskamper. Beskjeden fikk han samtidig som resten av Norge, da han satt hjemme i leiligheten sin og så på uttaket.

Bodø/Glimt-stjernen Jens Petter Hauge (20) og Coventry-spiller Leo Skiri Østigård (20) er tatt ut på Norges A-landslag for første gang.

For Hauge blir det hans første møte med A-landslaget, og om han var med i troppen visste han ikke før Lars Lagerbäck leste opp navnet hans under mandagens pressekonferanse.

– Jeg dro på smilebåndet da jeg så at jeg ikke var med på U21-landslaget. Jeg tenkte det var rart om jeg var vraket derfra, sier Jens Petter Hauge.

Minutter senere kom bekreftelsen på at nordlendingen var tatt ut i Lagerbäcks tropp til kampene mot Serbia, Romania og Nord-Irland.

Se hele troppen nederst i saken!

20-åringens navn har vært nevnt hyppig både av eksperter og personer i sosiale medier, og selv om han ikke visste noe om uttaket før resten av befolkningen, hadde landslagsstjernen Erling Braut Haaland roet ham ned.

– Jeg har snakket litt med Erling (Braut Haaland) i forkant av uttaket. Han trodde jeg kom til å bli tatt ut, sier Hauge.

Lagerbäck mener Hauge har kvaliteter landslaget mangler

Da landslagstrener Lars Lagerbäck tok ut laget som skal møte Serbia, Romania og Nord-Irland var Hauge en av to spillere som ikke tidligere har vært med. Den andre var Leo Skiri Østigård.

– Han har litt x-faktor og vi har ikke så mange slike spillertyper, sier Lagerbäck om Hauge.

– Han er god Én mot én offensivt. Han kan utfordre og gå både til venstre og høyre, i tillegg er han ganske kvikk. Der har du den store x-faktoren hans. Så kjenner jeg ham ikke personlig, men av det jeg har hørt så virker han å være mentalt sterk. Det må man være for å lykkes på dette nivået, sier landslagssjefen.

Tidligere har Hauge vært en fast del av U21-landslaget, men får nå være med A-landslaget.

– Det er veldig stort å bli tatt ut. Jeg har spilt for Norge siden G15-landslaget. Jeg har gått hvert trappetrinn, så det er klart det er stort å bli tatt ut, sier Hauge.

TV 2s ekspert mener det bare skulle mangle

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen har i flere uker sittet i FotballXtra og nesten forlangt at Hauge skulle bli tatt ut på landslaget. Endelig fikk han det som han ville.

– At Jens Petter Hauge skulle være blant de 26 som ble tatt ut skulle bare mangle. Med kampen mot AC Milan friskt i minnet, hadde ikke Lagerbäck noe særlig valg.

– Hvor mye spilletid kan han forvente seg?

– Det blir nok ikke mye spilletid mot Serbia. Den kampen skal de rutinerte spille. Men i de to kampene som kommer senere i samme samling (Romania og Nord-Irland) vil han nok få debuten. Jeg gleder meg til å se Hauge sammen med de andre unge norske angriperne, sier Mathisen.

Dette er troppen

Keepere: Rune Almenning Jarstein, Ørjan Håskjold Nyland og André Hansen.

Forsvar: Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami, Omar Elabdellaoui, Martin Linnes, Birger Meling, Tore Reginiussen, Sigurd Rosted, Stefan Strandberg, Jonas Svensson og Leo Skiri Østigård.

Midtbane: Patrick Berg, Sander Berge, Mohamed Elyounoussi, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Mathias Normann, Morten Thorsby og Martin Ødegaard.

Angrep: Erling Braut Haaland, Jens Petter Hauge, Joshua King og Alexander Sørloth.

Martin Ødegaard er tilbake i troppen etter å ha stått over forrige tropp grunnet skade. 26 spillere er tatt ut til kampene. Det er den største troppen Lars Lagerbäck har tatt ut som landslagstrener.

Hele tre landskamper skal spilles under neste landslagssamling. Først ut er den viktige playoff-kampen mot Serbia som spilles 8. oktober. Etter dette venter to Nations League-oppgjør, først Romania, så Nord-Irland.

– Det blir jo litt spesielt. Vi skulle møtt dem for et halvt år siden og hadde veldig god kontroll på dem. De har tatt ut 30 spillere i tropen sin, og det er stort sett de samme som vi forventet å møte i mars, sier assistent Per Joar Hansen.

Relatert