Ekspertene tror disse kommer til å slåss om gullet

TV 2s hockeyeksperter tror at gullet går til Stavanger kommende sesong, men at flere lag kan knive i toppen.

Se hele tabelltipset for sesongen på TV 2 Sumo her!

Sesongen i ishockey braker løs lørdag 3. oktober.

Forrige sesong gikk seriegullet til Stavanger Oilers, mens sluttspillet ble avlyst på grunn av koronapandemien. Frisk Asker er dermed regjerende Norgesmester.

Se alle kampene på TV 2 Sumo!

TV 2s kommentator Jonas Bariås og TV 2s hockeyeksperter Bjørn Erevik, Jesper Hoel og Ruben Smith har sammen spådd hvordan de tror eliteserien kommer til å ende.

– Vi har måtte ta utgangspunkt i de signeringene som er gjort per i dag (25.september). Vi har diskutert dette mye og det har vært vanskelig, sier Jesper Hoel.

– Topp tre var vi mest enige om, men midtsjiktet var litt mer vanskelig, forteller Ruben Smith.

Her er TV 2s tabelltips fra 5.-1.plass:

5. Stjernen

På papiret har Stjernen signert sterke, offensive spillere og de kan score mye mål. De har signert Brett Thompson som har bøtta inn poeng i Danmark, Tim McGauley og Arttu Niskakangas som gjorde det bra med poeng i Narvik. De har også signert Alexander Reichenberg som har kommet tilbake til Norge. Det er mye offensivt skyts, men spørsmålet er om de klarer å tette igjen bakover.

De har gått for en ung keeper i Jørgen Hanneborg og det blir spennende å se hvordan han gjør det som førstemålvakt i Stjernen. Han stod bra i Lillehammer som andremålvakt og har bra statistikk, men han får også et litt svakere forsvar foran seg enn han hadde i Lillehammer.

4. Lillehammer

Lillehammer rustet godt opp og hatt noen utskiftninger. De har blant annet mistet Stephan Vigier som hadde en utrolig god sesong i fjor.

Men de har signert Andreas Martinsen, mye takket være supporterne på Lillehammer og det må vi hylle. Han er en av de norske spillerne med flest NHL-kamper. Det at han er tilbake på norsk jord og Eliteserien er utrolig spennende. Han er en av de største profilene som har kommet til Eliteserien denne sesongen og blir en attraksjon for ligaen.

3. Storhamar

Anders Gjøse tar for første gang steget opp som hovedtrener og Storhamar er en av de største klubbene å trene. Skulle Storhamar få en traurig start på sesongen, så kommer det til å blåse for Anders, men det tror vi håndterer han bra.

De har fått gode, nye signeringer av Jacob Lundell Noer, Sondre Bjerke og Erik De La Rose, og vi vet hvilket nivå Patrick Thoresen og Rasmus Ahlholm kommer til å levere.

2. Vålerenga

Vålerenga ser spennende ut med en god opprustning, men de har også flere plasser igjen på utenlandskvota. De skal inn i en ny arena og de har nok et stort ønske om å levere på høyt nivå denne sesongen.

Sondre Olden er tilbake og de har signert Wade Murphy fra Narvik som er en god forsterkning. Unggutten Calle Spaberg Olsen er tilbake fra Sverige og det blir spennende å se hva han får til.

Dette laget har stort potensiale til å utfordre Oilers om førsteplassen. Hvis de klarer å sette nye Jordal Amfi og lage det til en borg, kommer det til å bli vanskelig å slå dem på hjemmebane. Dessverre får de ikke fylt den nye arenaen med masse publikum på grunn av restriksjonene og det er synd, for det unner vi dem.

1. Stavanger Oilers

Selv om Oilers vant serien i fjor, føler de seg nok revansjesugne siden de ikke fikk spille om NM-gullet.

De har gjort noen endringer i laget, men er fortsatt et såpass bra lag. De største utfordringene blir å erstatte Nolan Zajac som var fantastisk i fjor, Kristian Forsberg og Mathias Trettenes. Forsberg og Trettenes var de norske bærebjelkene i laget, og de blir vanskelige å erstatte. Klarer de å erstatte disse og klarer Dennis Sveum å være kaptein med stor K, så blir det nytt seriegull til Oilers.

Vi tror ikke Oilers kommer til å dra fra i toppen som de gjorde i fjor. Det kommer til å bli et «tight race» helt til slutten.

Relatert