Freste mot straffen som ga eget lag et ufortjent poeng: – Dette må ta slutt

Steve Bruce klarte ikke glede seg over poeng mot Tottenham og tør der Mourinho tier.

Tottenham-Newcastle 1-1

José Mourinho ville ikke si mye om straffeavgjørelsen som kostet laget ham ett poeng på overtid mot Newcastle, i frykt for straff fra det engelske fotballforbundet.

Newcastle-manager Steve Bruce går dog ikke av veien for å kritisere handsfarsen som rir Premier League som en mare disse dagene.

Det til tross for at laget hans sikret seg et særdeles heldig poeng i en kamp der de hang i tauene i lange, lange perioder.

– Jeg kan forstå at Spurs går berserk. Det er bare tøv, sier Steve Bruce i intervju med Sky Sports etter kampen.

– Vi burde være hoppende glade, men jeg ville være knust om det var oss som ble utsatt for det der.

Slakter handsregel

Eric Dier ble bedømt til å ha handset da ballen traff hånden hans bakfra fra kort avstand etter en hodeduell.

Bruce karakteriserer hvordan videodømming fungerer akkurat nå som galskap og legger ikke skjul på at han har sympati med José Mourinho og hans lag. Spesielt er håndhevelsen av handsregelen.

– Det er en latterlig regel. Det gikk i vår favør i dag, men det gjør det ikke rett. I tillegg vil vi få noen mot oss. Jeg antar at disse syke reglene er slik reglene er, sier Bruce.

Også tidligere Tottenham-spiller Jan Vertonghen, nå Benfica, tordner mot regelen.

– Fotballforbundet må begynne å spørre seg selv noen alvorlige spørsmål. Sjokkerende avgjørelser, og de gjemmer seg bak dommerne, skriver han på Twitter.

Og FA kan snart bli tvunget til å svare.

Gryende opprør

Lørdag fikk Everton en lignende straffe mot Crystal Palace. Også den situasjonen satte sinnene i kok.

TV 2-ekspert Brede Hangeland var klar på at han hadde fått nok, og at handsreglene er på ville veier.

Hans tidligere, men fremdeles Crystal Palaces, sjef - Roy Hodgson var krystallklar på at reglene må endres. Han frykter for spillet han elsker.

– Jeg skjønner ikke hvordan vi har latt det skje. Premier League, dommerne, trenerne, managerne, spillerne... Jeg vet ikke hvordan vi har tillat denne situasjonen som oppstår i hver eneste kamp. Reglene i fotball er for viktige til det, sukket Hodgson.

– For meg er ikke disse reglene riktige til å vurdere om noe er hands. For meg er hele greiene bare tull. Det er tull når de vi spiller mot får straffe, det er tull når vi får straffe. Det forer bare polemikk, diskusjon og dramatikk.

Newcastle-manager Steve Bruce, som altså var på motsatt side av en slik avgjørelse søndag, støtter managerkollegene.

– Roy Hodgson har rett. Kanskje vi alle må samle oss. Avgjørelsene ødelegger opplevelsen. Vi må gå sammen som managere og si at dette må slutte, slår han fast.