Ekspertene tror disse lagene havner i bunnen av tabellen

TV 2s hockeyeksperter har spådd hvordan de tror Eliteserien kommer til å ende. Les hvem de tror vil havne i nedre halvdel.

Se en sniktitt på tabelltipset av nedre halvdel i videoen over.

Se hele tabelltipset på TV 2 Sumo fra torsdag morgen!

En etterlengtet sesongstart for norsk topphockey er rett rundt hjørnet og lørdag 3. oktober braker det løs med følgende kamper:

Manglerud - Vålerenga (TV 2 Sumo)

Lillehammer - Stjernen (TV 2 Sumo)

Sparta Sarpsborg - Grüner (TV 2 Sumo)

Frisk Asker - Narvik (TV 2 Sumo)

Storhamar - Stavanger Oilers (TV 2 Sport 2)

TV 2s kommentator Jonas Bariås og TV 2s hockeyeksperter Bjørn Erevik, Jesper Hoel og Ruben Smith har sammen spådd hvordan de tror Eliteserien kommer til å ende.

Her er TV 2s tabelltips fra 10. - 6.plass.

10. Grüner

De har egentlig, slik vi har vurdert det, vært en klar kandidat for 10. plassen. Med tapet av Hans Jesper Öhrvall og ikke minst kaptein Sebastian Skaar, ser de en del tynnere ut enn de gjorde i fjor - og da var de langt unna en sluttspillplass ...

Grüner har helt andre økonomiske forutsetninger for å kjempe om poeng i Eliteserien enn konkurrentene og jobben deres blir å unngå nedrykk. De har Sean-Michel Sunnqvist på backen som kommer til å spille opp mot 30 minutter hver match han spiller og må bære den defensive delen så godt han kan. Sett opp mot andre lag så har de nok en utfordring med stabilitet og kvalitet totalt sett.

9. Narvik

Det har skjedd mye i Narvik fra forrige sesong. De har fått inn mange nye spillere og en endring på trenersiden med Mikael Kvarnström. De traff veldig godt på importene forrige sesong, så det blir spennende å se hvordan nyervervelsene fungerer. Men de skal klare å erstatte blant andre Wade Murphy (Vålerenga), så det blir spennende å se hva Narvik kommer til å levere.

8. Manglerud Star

Manglerud Star har gjort mange gode signeringer fra den norske stammen før denne sesongen, men vi tror ikke at de kommer til å klare å ta steget helt videre fordi de mangler offensiv «spets». De har potensialet til å komme høyere på tabellen, med det er avhengig av at Lars Haugen leverer fra start.

De har fått inn Mats Trygg på backen som kan gi mer stabilitet og veiledning, og Steffen Thoresen på løper-siden. Det er en meget rutinert spiller som kan være med å sette trykk i spillet.

7. Sparta Sarpsborg

Sparta har sett veldig bra ut i sesongoppkjøringen og avsluttet forrige sesong fantastisk bra. De spiller hurtig ishockey og blir ikke enkle å møte denne sesongen.

Det er et kollektiv med en god miks av blant annet unge spillere som er på vei oppover og en kaptein i Niklas Roest som kan bære laget fremover, men en keeper av Lars Haugen sitt kaliber ville gjort at vi hadde plassert dem høyere.

6. Frisk Asker

Frisk er et lag som har potensialet til å havne høyere, men vi måtte sette dem på en 6. plass når man ser hvilke signeringer andre lag over har gjort.

Henrik Ødegaard har lagt opp og Christian Kåsastul har dratt til Sverige, og det er klart at de har vært to viktige brikker i back-oppsetningen til Frisk. Men de har fått tilbake Patrick Bovim som var skada stort sett hele forrige sesong og de er avhengig av å få han opp på det nivået han har vært tidligere sesonger hvis de skal ha mulighet til å klatre høyere. De har også fått Thomas Valkvæ Olsen tilbake og Bobby MacIntyre som kan være gode tilskudd til Frisk-laget.

Relatert