Hangeland har fått nok: – Fullstendig på ville veier

Endringen av handsregelen har allerede fått eksperter og forståsegpåere til å riste på hodet. Nå mener Brede Hangeland at tolkningen av hva som er hands har gått for langt.

– Her skal jeg bli frustrert og sint. Ikke på dommerne, men på handsregelen, som jeg synes det er helt umulig å forstå seg på.

Skjønner lite av ny regel

Brede Hangeland legger ingenting mellom når han nok en gang freser over de nye retningslinjene og tolkningen av hva som er hands og ikke. Premier League innførte nye regler før sesongen, og allerede har man sett flere straffespark etter omdiskuterte handssituasjoner.

Lørdag skjedde det nok en gang. I Evertons kamp mot Crystal Palace headet Lucas Digne ballen i hånden til Joel Ward. Spillet ble ikke stoppet før dommer Kevin Friend fikk beskjed på øret om å sjekke TV-bildene. Det gjorde han i noen få sekunder før han pekte på straffemerket.

– Om jeg var midtstopper i Premier League nå, ville jeg gått inn med armene på ryggen så fort ballen er inne i sekstenmeteren, sier Hangeland, som selv spilte for Crystal Palace frem til 2016.

– Et eller annet sted må armen være. Vi snakker om naturlig og unaturlig posisjon. Det er i alle fall naturlig at armene henger fast i kroppen. La oss være enige om det. Denne regelen er fullstendig på ville veier.

– Så sykt er det

I en informasjonsvideo om de nye reglene vektlegger Premier League at det ikke er hands dersom armen er i en naturlig stiling eller om avstanden fra ballen til armen er kort. Man ønsker heller ikke å fremprovosere at spillerne med vilje vipper ballen opp i motstandernes armer.

Hangeland mener det motsatte er i ferd med å skje.

– Det kommer til å bli en drøss av straffespark denne sesongen. Konsekvensen er at angrepsspillerne bør begynne å trene på å vippe opp i hendene. Forsvarsspillere bør begynne å trene på å spille fotball med hendene på ryggen. Så sykt er det, sier Hangeland, som kommer med sitt forslag til hvordan ting regelen bør tolkes.

– Hands er sånn som i gamledager. Viljehands. Tar du ballen med hendene inne i sekstenmeteren, så er det hands. Det er ingen som vil handse. Nå er det blitt komisk.

Pangstart på sesongen

For Evertons del ble straffesparket mot Palace helt utslagsgivende. Richarlison skrittet opp og satte inn 2-1 til Merseyside-klubben på borteturen til Selhurst Park.

Det gjør at Carlo Ancelottis nykomponerte Everton-mannskap har åpnet sesongen feilfritt og står med ni poeng etter tre kamper.

Dominic Calvert-Lewin, som scoret Evertons første mål lørdag, står med fem scoringer på tre kamper og er toppscorer i Premier League.

Relatert