LYKKELIGERE DAGER: Yagmur Asik og Emre Asik da de giftet seg i 2012.
LYKKELIGERE DAGER: Yagmur Asik og Emre Asik da de giftet seg i 2012. Foto: Instagram

Fotballfruen hyret leiemorder for å kvitte seg med ektemannen

En stygg, langvarig og offentlig skilsmisse har tatt en alvorlig vending.

Yagmur Asik tiltales for drapsforsøk etter å ha engasjert en leiemorder for å ta livet av sin ektemann, den tidligere tyrkiske landslagsspilleren i fotball, Emre Asik.

Også Yagmurs nye partner, Erdi Sungur, vil bli tiltalt i saken.

Det skriver Hurriyet News.

Siktelsen kommer etter en langvarig, svært offentlig og ikke fullbyrdet skilsmisse, der beskyldningene og anklagene har haglet i begge retninger. Tyrkiske tabloider har fråtset i skandaleoppslag rundt de to. Emre Asik har tidligere anmeldt konen for trusler, fornærmelser og trakassering.

De to har vært gift siden 2012 og har tre barn sammen.

Ville betale dyrt

LANDSLAGSSPILLER: Emre Asik i EM-kampen mot Sveits i 2008.
LANDSLAGSSPILLER: Emre Asik i EM-kampen mot Sveits i 2008. Foto: Murad Sezer

Motivet for drapsforsøket skal ha vært å tilegne seg formuen Emre Asik hadde tjent seg opp gjennom fotballkarrieren. 46-åringen er en av få som har spilt for alle de tre store Istanbul-klubbene: Fenerbahce, Besiktas og Galatasaray.

Han spilte i tillegg 34 kamper og scoret to mål med det tyrkiske flagget på brystet. Han var med på bronselaget fra VM i 2002, og troppen som kom til semifinalen i EM 2008.

Ifølge avisen tilbydde fotballfruen ti millioner tyrkiske lire (12,7 millioner kroner) til en leiemorder for å drepe den tidligere fotballspilleren, og deretter finne et passende sted å gravlegge ham.

Elsker involvert

I dokumentene fra påtalemyndighetene kommer det frem at Yagmurs elsker har innrømmet det hele.

Ifølge Sungur ba elskerinnen først om at han tok seg av jobben.

– Jeg hadde et forhold til Yagmur. Hun tenkte bare på å arve formuen hans etter hans død. Hun ba meg om å drepe ham, men jeg nektet, forklarte Sungur.

– En gang kom hun med et stykke kjøtt. Hun ønsket at jeg skulle skyte det. Jeg prøvde å skyte, men jeg tvilte. «Du klarer ikke å gjøre det», ropte hun sint til meg.

Formidlet kontakt

Selv om han nektet å skyte mener påtalemyndighetene at Erdi Sungur langt fra er uten skyld i saken.

Ifølge tiltalen er det han som formidlet kontakten mellom leiemorderen, som tidligere har sittet i fengsel for å drepe tre personer, og kjæresten.

Yagmur skal så ha skaffet et våpen til mannen som skulle gjøre ugjerningen, og de skal ha leitet etter et trygt sted å kvitte seg med liket.

Mannen leid inn for å drepe Emre Asik ombestemte seg imidlertid i siste øyeblikk, og valgte i stedet å legge kortene på bordet for den tidligere fotballspilleren.

Relatert