I AKSJON: Martin Ødegaard på Real Madrid-trening torsdag.
I AKSJON: Martin Ødegaard på Real Madrid-trening torsdag. Foto: Real Madrid

Ødegaards Real Madrid-retur skaper trøbbel for lagkamerat

Martin Ødegaard har en fan i Zinedine Zidane.

Se Real Betis-Real Madrid lørdag fra kl. 20.30 på TV 2 Sport 1, Sport Premium og tv2sumo.no.

Martin Ødegaard ble benyttet i en offensiv midtbanerolle da Real Madrid sesongåpnet borte mot Real Sociedad forrige helg.

Det bekreftet inntrykket trener Zinedine Zidane har gitt siden Ødegaard ble hentet hjem fra utlånet hos nettopp baskerne ett år før planlagt: Han skal ha en viktig rolle i troppen.

Men nøyaktig hvilken rolle, hadde ikke Zidane et klart svar på da han møtte pressen før den TV 2 Sport 1-sendte kampen mot Real Betis på lørdag.

– Jeg kjenner Ødegaard veldig godt. Han bringer noe nytt inn i laget, og han kan spille foran midtbanen, men også i andre posisjoner, sa Zidane – og utdypet:

– I øyeblikket har han ingen klart definert rolle, for det er mange roller der Martin kan spille.

Kan få slite

Det er dårlig nytt for særlig en annen Real Madrid-spiller, hevder storavisen AS.

De omtaler Federico Valverde (22) som forrige sesongs store gjennombrudd i Madrid, men nå er han blitt det store offeret etter at Ødegaard returnerte.

SAMARBEID: Zinedine Zidane snakker med Federico Valverde i kampen mot Getafe 2. juli.
SAMARBEID: Zinedine Zidane snakker med Federico Valverde i kampen mot Getafe 2. juli. Foto: Gabriel Bouys

Om den taktiske omleggingen Zidane benyttet i første seriekamp blir permanent ser det dårlig ut med spilletid for 22-åringen. Da spilte Toni Kroos og Luka Modric bak Ødegaard på Madrids midtbane.

I tillegg var Casemiro, normalt sett sikker i elleveren, ute av laget.

Valverde kan også spille i en mer offensiv rolle, men AS-journalist Mario de la Riva skriver at i konkurranse med Ødegaard og Isco ser det vanskelig ut også der.

Må få hvile

Valverde kan imidlertid trøste seg med at Zidane understreket viktigheten av å utnytte bredden i spillerstallen. Kampene kommer på løpende bånd i tiden som kommer, hvilket betyr at det må roteres i startoppstillingen.

Ødegaard har imidlertid forutsetninger for å tåle belastningen, ifølge sjefen.

– Han har god utholdenhet. Det var hans første kamp sist, og tanken er at samtlige spillere skal få en rolle å spille fordi det kommer så mange kamper. Det viktigste er at vi er klare. Det kommer kamper hele tiden, sa Zidane.

Ødegaard avla det som visste seg å være en falsk positiv virustest etter forrige helgs kamp i San Sebastian. De to påfølgende testene tatt denne uken var negative, og dermed har han kunnet trene med lagkameratene de siste dagene.

Relatert