RØRT: Pappa Gøran var svært fornøyd etter sønnens overgang til Leipzig. Foto: Frank Lervik / TV 2
RØRT: Pappa Gøran var svært fornøyd etter sønnens overgang til Leipzig. Foto: Frank Lervik / TV 2

Pappa Sørloth rørt av gigantovergangen: – Nå starter et nytt eventyr

Alexander Sørloth fortsetter fotballkarrieren i Leipzig og blir presentert som klubbens nye spiss onsdag. Hjemme i Trondheim har mor og far startet feiringen.

Sørloth har vært satt i forbindelse med en overgang til Leipzig i lang tid. Tirsdag falt de siste detaljene på plass, og Sørloth blir presentert som Leipzig-spiller onsdag klokken 12, bekreftet sportsdirektør Markus Krösche overfor TV 2 tirsdag ettermiddag. Litt seinere bekreftet også klubben det på Twitter.

Sørloth får drakt nummer 19 og har skrevet kontrakt med klubben til 2025, opplyser Leipzig på sine nettsider.

– Etter de innledende samtalene ble det tidlig klart at jeg ville spille for RB Leipzig. Klubben var imponerende i serien i fjor, og enda mer i mesterligaen. Angrepsfotballen til Julian Nagelsmann passer meg bra. Jeg ser fram til å utfordre sammen i Bundesliga og mesterligaen, sier Sørloth.

Han omtales som den siste brikken som manglet i puslespillet av klubbsjef Oliver Mitzlaff.

– Ikke bare passer Alexander perfekt inn i vår filosofi, han er en tøff midtspiss som kan også kan spille bredt, han er den siste brikken i vårt puslespill denne sesongen, sier Mitzlaff.

Håper Sørloth følger Haaland

Pappa Gøran Sørloth gleder seg til den norske spissduellen mellom sin sønn Alexander for RB Leipzig og Erling Braut Haaland for Borussia Dortmund.

– Det er en sånn artig sak. Tilbake til forrige landskamp satt jeg med et stort bankende pappahjerte da jeg så Erling Braut Haaland og Alexander i spissen. Nå får de konkurrert mot hverandre i en av verdens beste ligaer. Det blir spennende. De har fulgt hverandre med å score mål den siste tiden. Nå har Erling allerede startet (to mål mot Borussia Mönchengladbach, jou.anm) og så håper jeg Alexander følger etter, sier Gøran Sørloth til TV 2.

Første mulighet til å se den norske spissduellen i Bundesliga er 9. januar 2021. Da tar RB Leipzig imot Dortmund på Red Bull Arena.

– Må vise at han er god nok

Pappa Gøran Sørloth var svært blid da TV 2 møtte ham etter at overgangen var bekreftet.

– Jeg har visst om det en stund, men jeg var ikke 100 prosent sikker før nå. Det er godt å vite at alle papirene er signert og at de er ferdige med det utenomsportslige. Nå starter et nytt eventyr og han må bare starte opp og vise at han er god nok for RB Leipzig, sier Gøran Sørloth til TV 2.

– Hele familien støtter ham. Mor, far og søsken. Det er fantastisk at han er klar for en semifinalist i Champions League, nå må han vise at det var verdt alt som er gjort, sier han videre.

Den tidligere landslagsspilleren mener RB Leipzig er drømmeklubben for en spiss som sin sønn.

– Han har hatt et bra forhold til Leipzig lenge, i forhold til at han fulgt de en god stund. Det startet for lenge siden, uten at jeg har en dato, men det er klart et lag som pøser på i angrep og som er så gode, det bør og skal være enhver spiss store drøm. Der har han nå kommet. Nå må han starte opp maskineriet og vise at det var riktig av både ham og klubben, sier Gøran Sørloth til TV 2.

Glad og nøktern feiring

Men det blir ingen stor feiring i Sørloth-hjemmet etter overgangen.

– Nå senker roen og freden seg i vårt hjem. Men vi er en nøktern familie, så det blir en rolig feiring, sier Gøran Sørloth til NTB på telefon fra Trondheim,

Han har fulgt sønnens forhandlinger med Leipzig tett, og hadde telefonkontakt etter den medisinske sjekken tirsdag. Den tidligere landslagsspissen forteller at både han og mor Hildegunn Roten ventet spent på å få bekreftelsen fra Tyskland.

– Dette var hyggelig både for et mors- og farshjerte. På en skala fra 1 til 10 så er vi oppe på en 13-14. Det er hyggelig å se at ungene dine trives og lykkes, sier Gøran Sørloth.

Allerede tirsdag deltok Alexander Sørloth på Leipzig-trening.

Byttet til Ø og snø

Leipzig har markert overgangen blant annet ved å bytte navn på sin offisielle Twitter-konto til «Der Røten Bullen», der de altså har byttet o med ø i navnet den røde oksen. Klubben har også publisert en video der det snør tett, en klar referanse til kalde Norge.

Sørloth har imponert stort i tyrkiske Trabzonspor, og pappa Gøran sier det er med blandede følelser familiens spydspiss nå reiser videre til Tyskland.

– Det er litt vemodig at han reiser fra noe han har trivdes så godt i. Men så er det sånn at utviklingen ikke stopper. Den var sånn at han måtte søke nye muligheter, og Leipzig er et lag jeg har fulgt lenge, og vi har snakket om hvor artig det ville være å komme til et slikt nivå, de spilte jo semifinale i mesterligaen. Det er et eventyr, sier Sørloth.

Han sier at både Tottenham, Lyon og flere andre klubber var med i kampen om sønnen, men at han føler seg trygg på at Leipzig var et godt valg.

– En gave for en spiss

– For Alexander handler det om å føle at han er ønsket, og vi har sett en god stund at Leipzig har vært interessert. Han har fått et veldig godt inntrykk av samtalene med klubben og alle som er der, så han har fått en veldig god følelse på at dette er riktig.

– Hvordan vil han passe inn i klubben?

– Når vi ser Leipzig spiller, så må det være en gave å komme inn der som spiss. Han er prisgitt å ha gode medspillere og trives med dem og klubben. Selvtillit er ferskvare, og det er Alexander et godt bevis. Nå får han ro og fred, må komme seg på trening og så vise at han hører hjemme i Bundesliga, sier Sørloth.

Gigantsum

Sørloth gjennomførte den obligatoriske legesjekken tirsdag. Overgangssummen for den norske spissen skal ligge på rett i overkant av 250 millioner kroner, ifølge tyske og britiske medier.

Sørloth ble solgt til Crystal Palace fra danske Midtjylland i januar 2018, men slo ikke til i Premier League. Utlånet til Trabzonspor det siste året har imidlertid vært en suksesshistorie.

24-åringen ble toppscorer i Tyrkia med 24 mål på 34 kamper. Han scoret også i cupfinalen, der Trabzonspor vant 2–0 over Alanyaspor.

(©NTB/TV 2)

Relatert