Skandalescener i sykkelritt: Lastebil møtte rytterne

Ny skandale i Luxembourg rundt. Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) etterforsker hendelsene.

Se hendelsen i Sportsnyhetene øverst!

Med om lag 70 kilometer til mål på siste etappe av Luxembourg rundt lørdag ble rytterne plutselig møtt av en lastebil (!) i det ene kjørefeltet.

Lastebilen kom i motsatt kjøreretning. Feltet måtte bremse kraftig for å hindre kollisjon med lastebilen, men det endte med at flere gikk i asfalten. Heldigvis ble ingen alvorlig skadet, melder belgiske Sporza.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bekrefter at de har startet etterforskning av sikkerheten i Luxembourg rundt.

Uno-X Pro Cycling Team var blant lagene som syklet Luxembourg rundt. Sykkelsjef for det norske profflaget, Jens Haugland, reagerer.

– Alvorlig talt! Dette er bare ikke greit. Hvordan i all verden kan dere garantere for sikkerheten til rytterne våre? skriver Haugland på Twitter.

Lastebilen skal ha forvillet seg inn i løypa fra en av sideveiene.

Lastebilen er ikke den første hendelsen som har skapt reaksjoner i rittet. Andre etappe ble nøytralisert etter at flere biler sto parkert på begge sider av veien og skapte farlige situasjoner for sykkelfeltet.

Til tross for å ha punktert med 15 kilometer igjen til mål, kom norske Markus Hoelgaard på Uno-X tilbake og spurtet inn til tredjeplass. I sammendraget ble det en sterk andreplass for Hoelgaard, som endte 25 sekunder bak sammenlagtvinner Diego Ulissi på UAE Team Emirates.

Relatert