Uno-X starter kvinnelag på World Tour-nivå

Uno-X' nyeste satsing går rett inn på den største scenen.

Uno-X bekrefter fredag ettermiddag at de starter kvinnelag.

Laget går rett til topps og blir World Tour-lag fra 2022-sesongen, noe som innebærer at de deltar i alle de største rittene på kvinnesiden. De får også de samme betingelsene som herrene i Uno-X Pro Cycling Team.

– Det blir med ressurser, utstyr og ikke minst lønn-, pensjon- og forsikringsbetingelser på akkurat samme nivå som i Uno-X Pro Cycling Team for øvrig, sier sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, i TV 2s Tour de France-sending under 19. etappe.

Laget vil bestå av ti-tolv unge ryttere i hovedsak fra Norge og Danmark, men Uno-X er også åpne for å se utenfor Skandinavia.

– Det er veldig sterke signaler internasjonal sykkelsport om at flere av rittene vi ser på herrekalenderen også kommer på kvinnenes kalender, sier Jens Haugland.

Haugland tror snart også Tour de France får sin egen kvinneutgave. Derfor kan kvinnelaget til Uno-X bli første norske profflag i Touren.

– Det er en liten tvist, men også en ganske gjennomtenkt tvist. Det handler litt om hvordan vi ønsker å drive virksomheten og bygge sykkelprosjektet vårt. Vi tror også at hvis du skal være lenge i sykkelsporten, må det gjøres helhetlig. Vi går vår vei og gjør det litt annerledes enn andre, og vi har erfaring med at det er kult å være litt annerledes, sier Jens Haugland.

Uno-X har et prokontinentallag på herresiden. Fra 2021-sesongen blir det også et utviklingslag på kontinentalnivå.

Relatert