Elverum med bragdseier i mesterligaåpningen – stygg skade for supertalent

Elverum fikk en drømmestart på mesterligaen i håndball da Porto ble slått 30-28 på bortebane i Portugal torsdag kveld. Men skår i gleden da Alexander Blonz pådro seg stygg kneskade.

Anført av supertalentet Alexander Blonz (20) og keeper Thorsten Fries fikk Elverum en god start på kampen og ledet 10-9 etter 20 minutter, men de siste ti minuttene av omgangen herjet hjemmelaget og vendte til 16-12-ledelse halvveis.

Porto holdt på forspranget et stykke ut i den andre omgangen, men Elverum var à jour på 21-21 og rykket til 27-23-ledelse åtte minutter før slutt. Laget holdt unna for vertenes sluttspurt og halte i land to kjærkomne poeng.

Blonz viste internasjonal klasse og førte an med ti mål på 13 avslutninger.

Men i Elverums siste angrep vridde Blonz kneet og ble liggende nede. De siste rapportene TV 2 har fått fra Elverum er at 20-åringen har fått kneskålen ut av ledd. Kneet er nå teipet opp og Blonz skal ta bilder av kneet når han kommer hjem med resten av laget fredag.

Dominik Máthé scoret nest flest mål for Elverum med fire, mens superstjernen Luc Abalo bidro med tre mål på like mange avslutninger i den siste omgangen.

Onsdag vant Mesjkov Brest (over Vardar Skopje) og Flensburg-Handewitt (over Kielce) i Elverums gruppe. Kampen mellom Szeged og Paris Saint-Germain er utsatt og har ikke fått ny dato.

Neste kamp for Elverum er borte mot Vardar i Nord-Makedonias hovedstad Skopje torsdag 24. september.