Sagosen-show i debuten: – Han er en trollmann

Sander Sagosen brukte bare 31 sekunder på å score i debuten for tyske Kiel.

Zagreb - Kiel 21-31 (6-14)

Kiel- troppen kom til Kroatia i et eget privatfly noen timer før kampstart. Dette for å begrense antall timer i Kroatia og minimere risikoen for koronasmitte.

Den tyske klubben har et mål over alle andre denne sesongen, nemlig å vinne mesterligaen. Det er snart ni år siden forrige gang det skjedde og torsdagens resultat sender Kiel et steg nærmere.

Sagosen spilte noe mer enn halvparten av førsteomgangen mot Zagreb i mesterligaåpningen, og til pause ledet Kiel 14-6 som spilte strålende i forsvar der trønderen også var sentral.

Sagosen-show

Sagosen scoret tre ganger og la tre målgivende pasninger på snaut 20 minutter på banen før pause. Den første Sagosen-scoringen kom mot Zagrebs 206 centimeter høye keeper Matej Asanin før minuttet var spilt.

– Han er en trollmann denne Sagosen. En fantastisk spiller. Han virker noen ganger synsk. Han ser ting andre spillere ikke gjør, sa kommentatorene på dansk TV.

Harald Reinkind kom inn for Kiel midtveis i den første omgangen og var svært positiv i angrepsspillet med to friske mål. Begge nordmennene viste seg meget godt fram etter pausen.

Den norske duoen var Kiels beste i angrep og hamret inn mål, men Sagosen var likevel litt i sin egen klasse. Han endte på syv scoringer etter ni skudd, mens Reinkind traff på fem av seks forsøk med venstrearmen.

Sagosen er av de fleste eksperter ansett som verdens beste håndballspiller. Kiel-debuten dempet ikke forventningene til ham etter overgangen til tysk håndball.

Relatert