Jakob Ingebrigtsen «ofret» seieren for supertid på 3000 meter

Nå er det bare en dopingtatt utøver som har løpt raskere enn Jakob Ingebrigtsen (19) i Europa noensinne.

Jakob Ingebrigtsen fortsetter å smadre rekorder. Torsdag kveld var det broren Henrik sin rekord på 3000 meter som sto for fall.

For første gang på tre år stilte Jakob Ingebrigtsen til start på 3000 meter, med et mål om å slå broren Henrik sin norgesrekord på 7.36,85. Med tiden 7.27.05 smadret brorens rekord med nesten ti sekunder.

Jeg følte nok at jeg ofret seieren for en god tid
Jakob Ingebrigtsen

– Det gikk utrolig jevnt hele veien, men da jeg hadde 1000 meter igjen kjente jeg at jeg hadde et ekstra gir. Så da gikk jeg for en best mulig tid. Jeg følte nok at jeg ofret seieren for en god tid. Men det var det verdt, sier Jakob Ingebrigtsen til TV 2.

Sandnes-gutten var heller ikke langt unna Europarekorden på 7.26,62, og ble bare spurtslått av Jacob Kiplimo som vant på 7,26,64.

Rekordholder dopingtatt

– Han som har europarekorden (Mohammed Mohrit) er jo tatt i doping, så det er jo litt «løye», humrer Ingebrigtsen.

– Jeg ser jeg har potensial til å løpe enda fortere i fremtiden. Det her ga gode svar og en god følelse.

Ingebrigtsens løp er det niende beste løpet på 3000 meter i historien. Det betyr mye.

– Det er ikke ofte noen har løpt under 7,30 på 3000 meter, så det er godt å få bekreftet at man er helt der oppe i toppen.

Siden dette er første gangen han har satset skikkelig på 3000 meter siden han ble «voksen», så ble det en historisk pers.

– Den gamle persen var vel på 8 blank. Så jeg satte pers med 33 sekunder. Det er ikke hver dag man kan gå rundt av å skryte av å ha perset med over tretti sekunder. Det er bra det, ler han.

Stiller bare på 1500 meter

Til helgen stiller han til start under Norgemesterskapet i Bergen.

– Det norske mesterskapet handler litt om å løpe for det norske folk. Men sånn blir det ikke i år dessverre. Men jeg gleder til å løpe, og et NM-gull henger alltid høyt.

Selv om han er påmeldt på flere distanser, så blir det nok med det ene løpet i Bergen.

– Jeg skal løpe 1500 meter. Jeg aner ikke hvorfor jeg er påmeldt i fire øvelser. Det blir nok med det ene. Jeg har ikke andre planer nå, sier han.

Relatert