Overkjøring: Rosenborg enkelt videre i Europaligaen

Ventspils ble flere hakk for små for Rosenborg som tok seg videre i Europaligaen uten problemer.

Ventspils - Rosenborg 1-5 (1-3)

Se scoringene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Rosenborg er videre til tredje kvalifiseringsrunde i Europaligen etter å ha slått latviske Ventspils torsdag. Etter at Ventspils tok en tidlig ledelse var det overkjøring fra Rosenborg på Ventspils olympiske senter, selv med krevende værforhold med kraftig vind.

– Vi var ukonsentrert på deres eneste mulighet i kampen. Den utnyttet de og det er klart å komme bak på bortebane i Europa, uansett hvem du spiller mot, kan være tøft. Men spillerne håndterte det veldig godt, vi kom tilbake og fikk en komfortabel ledelse ved pause. Da kunne vi spille i medvind og kontrollere kampen i andreomgang, sier Åge Hareide til VGTV.

I neste runde, som spilles torsdag neste uke, er tyrkiske Alanyaspor motstander.

Dette var Åge Hareides andre kamp og første seier etter at han tok over som Rosenborg-trener.

Tidlig kalddusj - slo hardt tilbake

Rosenborgs buss skal ha vært forsinket til arenaen og ankom kun 55 minutter før kampstart. Og det kunne se ut som om RBK-spillerne ikke var helt med på notene da Ventspils tok ledelsen etter kun fem minutter ved Yevgeny Kozlov.

Men Rosenborg slo tilbake allerede ti minutter senere da Samuel Adegbenro fikk straffe. Dino Islamovic satte kontrollert inn utligningen for trønderne.

– Vi svarte bra og gjorde en god førsteomgang etter målet deres, sier Islamovic til VGTV.

Like før pause satte Anders Konradsen inn 2-1 fra 25 meter, og Rosenborg hadde snudd kampen. På overtid av førsteomgang økte Islamovic ledelsen til 3-1.

– Det er alltid kjekt å score mål. Jeg synes jeg blir bedre og bedre for hver kamp, sier Islamovic.

Like etter timen spilt ble Ventspils Dmitrijs Letvinskis utvist for hands, og vertene måtte spille med ti mann den siste halvtimen. Rosenborg fikk frispark, og Carlo Holse takket og bukket og økte til 4-1.

Kristoffer Zachariassen satte punktum med 5-1 knappe 20 minutter før slutt.

Relatert