Johaug har ett råd til skikometen

Therese Johaug har funnet tonen med en Helene Marie Fossesholm som har replikken i orden.

Therese Johaug på 32 er eldst på kvinnelandslaget i langrenn. Helene Marie Fossesholm er fersk på laget og bare 19 år.

Den eldste er verdens beste. Den yngste er verdens mest lovende 19-åring - i langrenn. Nå har de to funnet tonen på trening.

Kanskje ikke så rart: Johaug har trent mest og tøffest av landslagsløperne. Fossesholm trener ikke fullt så mye ennå, men elsker å presse seg. Det får hun gjort sammen med 13 år eldre Therese Johaug.

– Ja, hun er jo født i forrige årtusen!

Fossesholm er i perlehumør og ler med hele kroppen. Vi møter henne og Johaug etter en økt under landslagets samling i Øyer, nord for Lillehammer.

– Det er jo veldig inspirerende for meg å kunne trene sammen med selveste Therese, hun er verdens beste langrennsløper og en jeg virkelig ser opp til, sier Fossesholm.

– Jeg lar meg også inspirere, det er gøy å være sammen med Helene. Hun er allerede på et høyt nivå og kommer til å glede Ski-Norge i mange år, svarer Therese Johaug.

– Er Therese hemmelighetsfull om resepten på å bli så god, eller deler hun kunnskapen?

– Ikke noe problem å spørre Therese, hun deler det hun kan med oss andre på laget.

– Hvilke råd gir så en veteran som deg, Therese, til en 19-åring som vil bli minst like god som deg?

– Jeg tror det er viktig å være forberedt på at det kan svinge i prestasjoner og plasseringer så tidlig i karrieren, men samtidig er det ingen overraskelse om Helene står på seierspallen i verdenscupen allerede denne vinteren.

– Nå skravler vi ikke bare om trening på øktene, skyter Fossesholm inn.

– Men det å skynde seg langsomt er et godt råd fra Therese, det er fort gjort å bli i overkant ivrige under trening med så mange gode løpere som vi er på landslaget, fortsetter 19-åringen.

– Ser du Therese noen av dine egenskaper i Helene?

– Jepp, hun er viljesterk og målbevisst. Det liker jeg, svarer skidronningen.

Relatert