SKAL JAKTE PÅ MEDALJE: Are Strandli gir seg ikke helt enda.
SKAL JAKTE PÅ MEDALJE: Are Strandli gir seg ikke helt enda. Foto: Tore Meek

Medaljehåp fortsetter til etter OL i Tokyo

Are Strandli (32) fortsetter satsingen. Dermed blir karrierepunktum satt først etter neste års koronautsatte OL i Tokyo.

Han har lenge vært usikker på om satsingen skulle holde fram etter at koronapandemien satte en stopper for OL, men nå har roeren Are Strandli (32) bestemt seg.

På en pressekonferanse på Olympiatoppen torsdag bekrefter Strandli at han forlenger karrien til etter OL i Tokyo neste år.

Før Strandli bekreftet at han fortsetter kom han med et lite forsøk på å lure den frammøtte pressen på Olympiatoppen.

– Alle eventyr tar en slutt, sa Strandli og sa at hans tid sammen med makker Kristoffer Brun hadde vært et eventyr.

– Og eventyret sammen med Kristoffer tar slutt etter OL i Tokyo, sa Strandli og serverte sitt bredeste glis til de frammøtte journalistene.

Han fortalte videre at han var stolt av hva de hadde oppnådd i karrieren, og at livet hadde mer å by på enn bare å ro fram og tilbake på Årungen.

Strandli, som jobber som journalist i Finansavisen ved siden av rokarrieren, har gjort suksess i dobbelsculler sammen med Kristoffer Brun (32) og er regnet som et av Norges største medaljehåp under OL i Tokyo. Planen var at lekene i Japan i 2020 skulle bli karrièrepunktum for Strandli, som fikk en knekk i motivasjonen og lysten på å satse videre da OL ble utsatt til 2021.

Han har brukt den siste tiden på å finne ut om motivasjonen er på plass til å fortsette satsingen, og nå kommet frem til at det er den.

Ville ikke at korona skulle bli avslutningen

Strandli og Brun tok bronse under OL i Rio i 2016, og duoen har også VM-gull fra 2013 på CV-en. Nå er det store muligheter for å utbrodere CV-en med flere medaljer.

– Hva ligger til grunn for avgjørelsen din om å fortsette et år til?

– Det er mange grunner, men først og fremst er det fordi jeg har kjent at det å skulle avslutte karrièren på grunn av et koronavirus som bare gjorde at alt fadet ut – det kjennes ikke riktig. Det har kommet til meg mer og mer at jeg har blitt sulten på å ta det siste året. Jeg har lyst på en skikkelig avslutning, sier Strandli til TV 2.

KAN BLI FLERE: Kristoffer Brun (t.v.) og Are Strandli (t.h.) satser på å få flere medaljer til samlingen. Her fra EM-gullet i Glasgow i 2018.
KAN BLI FLERE: Kristoffer Brun (t.v.) og Are Strandli (t.h.) satser på å få flere medaljer til samlingen. Her fra EM-gullet i Glasgow i 2018. Foto: Ellen Kessel

– Hva ofrer du for å bli med et år til?

– Det er et økonomisk perspektiv, helt klart, og jeg har gledet meg til å gå «all in» for journalistkarrièren, men samtidig kjenner jeg nå at det er et langt liv og det er nå vi kan gjøre dette her. Etter å ha brukt mye tid på det, føles det veldig lett å ta denne avgjørelsen.

Lettet romakker

Kristoffer Brun har vært sikker på at han ville fortsette rokarrieren og er veldig glad for at båtkompanjongen hans også har bestemt seg for å satse videre.

– Jeg er skrekkelig lettet og jeg synes det er veldig inspirerende at han er så gira og inspirert. Det er ingenting som motiverer meg mer. Jeg tror den pausen og hele den prosessen Are har vært igjennom har vært helt nødvendig for å bygge det opp igjen. Jeg tror vi har lagt en god grunn for neste år og at det blir et veldig bra treningsår. Jeg gleder meg, sier Kristoffer Brun til TV 2.

Singelsculling er ikke en OL-gren i lettvektsklassen, så det hadde ikke vært mulig for Brun å satse alene mot Tokyo-OL. Det gjør at det betyr ekstra mye at Strandli fortsetter.

– Det kribler litt i magen når han nå vil fortsette, det er inspirerende. Så jeg er lettet, det må jeg si, forteller han.

– Hvis man ser bort fra det rent sportslige, hvor viktig er det å ha med Are for det sosiale?

Man skal ikke kimse av det. Man kan gjerne le litt av det, men det er et eller annet spesielt med oss som team. Vi har utrolig god dynamikk, kan både være seriøse når man trenger å være det og passe useriøs når man ikke trenger å være det. Det er rett og slett skikkelig kult og jeg vet jo at Are er en av de smarteste og mest reflekterte utøverne jeg vet om i hvert fall.

SOLID DUO: – Det er et eller annet spesielt med oss som team, sier Kristoffer Brun.
SOLID DUO: – Det er et eller annet spesielt med oss som team, sier Kristoffer Brun. Foto: Ellen Kessel

Landslagssjef Johan Flodin er storfornøyd for at han får beholde hele gruppa som har trent mot OL i Tokyo.

– Are er et fantastisk menneske å ha med på laget. Latteren hans høres over hele Årungen når han er i godt humør. Hver og en av disse guttene og jentene på dette laget har stor betydning og spiller en stor rolle i gruppa, så det føles føles fantastisk å få fortsette å jobbe med den komplett, sier Flodin.

«En av de største medaljesjansene»

Første konkurranse blir i april til neste år, men Strandli er glad for at det er såpass mange måneder til.

– Det er jo en stund til, men det tror jeg vi trenger. Det passer helt perfekt det, sier han.

Landslagssjefen har høye forventninger og mener at den meritterte duoen har mer å hente.

– Det er jo en ønskedrøm at Are fortsetter naturligvis. Jeg vet at Are og Kristoffer har gjort mye fantastisk resultatmessig, men jeg ser fortsatt store muligheter for å gjøre det absolutt mest perfekte løpet om et år, sier Flodin.

– Jeg tror ikke det finnes noen begrensninger i det hele tatt egentlig. Det er spørsmål om hvor mye trygghet vi kan skape nå og jeg tenker at vi ikke trenger å gjøre noe vi ikke har gjort tidligere, men bare gjøre det den lille prosenten bedre, så finnes det alle muligheter for at det her skal kunne bli stor suksess.

På spørsmål om medaljemulighetene i Japan til neste år, svarer svensken følgende:

– Jeg kan jo hevde at det her er en av de største medaljesjansene i OL i det norske Roforbundet, som innebærer at det er en av de største medaljesjansene for Norge i OL, sammen med en hel del andre idretter så klart. Jeg regner med at Norge skal kunne gjøre et fantastisk OL i Tokyo til neste år, et mye bedre enn i Rio, og jeg regner med at disse guttene skal være med å bidra til det, sier han.

Tøff overgang fra hjemmekontor

Under tenkeperioden har Strandli jobbet mer og trent mindre enn ellers, men nå blir det annerledes.

– Hva gleder og gruer du deg mest til med det kommende året nå som det blir et år til med satsing?

– Det er mye å grue seg til, det er helt sikkert. Neida, jeg gleder meg til å fortsette å utvikle oss sammen. Vi har jo et år og det byr på masse muligheter. Det er klart at det kommer til å bli tøft, det tar tid å komme seg opp fra hjemmekontor og ut i robåten. Det er en grunn til at man trener hver dag. Jeg gleder meg til å være en del av laget og sitte i båt sammen med Kristoffer og jakte fart og gode resultater. Det er et eller annet magisk med det, sier Strandli.

TOK BRONSE: Are Strandli og Kristoffer Brun kunne juble for OL-bronse i Rio i 2016.
TOK BRONSE: Are Strandli og Kristoffer Brun kunne juble for OL-bronse i Rio i 2016. Foto: Ezra Shaw