NY KLUBB: Emiliano Martínez har forlatt Arsenal. Neste stoppested blir Aston Villa.
NY KLUBB: Emiliano Martínez har forlatt Arsenal. Neste stoppested blir Aston Villa. Foto: avfc.co.uk

Arsenal-keeper blir Nyland-konkurrent i Aston Villa

Emiliano Martinez (28) melder overgang fra Arsenal til Aston Villa.

Aston Villa bekrefter overgangen på sine nettsider onsdag.

Emiliano Martínez imponerte mellom stengene til Arsenal mot slutten av forrige sesong da han var med på å vinne FA-cupen, men manager Mikel Arteta har satset på Bernd Leno etter at tyskeren kom tilbake fra skade.

28-åringen har undertegnet en fireårskontrakt med Aston Villa og blir konkurrent med den norske landslagskeeperen Ørjan Håskjold Nyland.

Nyland har fra før Tom Heaton, Jed Steer og Lovre Kalinic å konkurrere med. Pepe Reina avsluttet forrige sesong som førstekeeper, men spanjolen var kun i Birmingham-klubben på lån og har i sommer signert for Lazio.

– Vi er veldig fornøyde med signeringen. Vi vet hvor høyt Arsenal verdsatte ham, og vi så ham levere enestående forestillinger forrige sesong, sier Aston Villa-manager Dean Smith til klubbens nettsider.

Engelske medier har spekulert i en overgangssum på 230 millioner kroner.

– Vi gikk for Emi da vi så muligheten. Det dukker sjelden opp mulighet til å kjøpe en toppkeeper som ikke har nådd toppnivået ennå og som derfor kan bli en nøkkelspiller for klubben vår i lang tid fremover, sier Smith.

Martínez har spilt i Arsenal siden han ble hentet som unggutt fra Independiente i 2010. I løpet av tiden i London-klubben ble det utlån til Oxford, Sheffield Wednesday, Rotherham United, Wolverhampton, Getafe og Reading. Han fikk også 39 førstelagskamper for Arsenal.

Relatert