Casper Ruud, her fra US Open. I Roma slo han Khatsjanov på favorittunderlaget grus.
Casper Ruud, her fra US Open. I Roma slo han Khatsjanov på favorittunderlaget grus. Foto: Seth Wenig

Casper Ruud tok stor skalp

Casper Ruud leverte storspill da han slo den sterke russeren Karen Khatsjanov med 2-1 i 1. runde av ATP1000-turneringen i Roma.

Karen Khatsjanov er ranket som nummer 16 på siste ranking og er dermed den nest høyest rankede som Ruud har slått i karrieren. I vinter slo han Fabio Fognini, som da var ranket som nummer tolv.

– Casper setter mange returer i dag og det er stort sett god serving gjennom store deler av kampen. Litt slurv i andre settet, men dette er veldig godt gjennomført, sa trener og pappa Christian Ruud til Eurosport etter kampen, før han slo fast:

– Veldig fornøyd, understreker han.

Ruud tok hjem det første settet med 6-3 etter å ha brutt motstanderens serve én gang.

Han klarte å bryte fram til 3-1 og ga ikke initiativet ifra seg. Nordmannen var flink til å variere spillet sitt med backhand og forehand og fulgte taktikken med å la motstanderen få løpe litt.

I det andre settet var det russeren som klarte å bryte motstanderens serve først. Han gikk opp til 3-1 etter at et par dårlige valg fra nordmannens side ble skjebnesvangre.

Ruud klarte derimot å skjerpe spillet sitt noen hakk og klarte å bryte tilbake til 3-4 etter å ha sikret seg tre breakballer.

Khatsjanov var både dyktig og noe heldig da han slo tilbake og gikk opp til 5-3 og kunne serve hjem settet etter å ha reddet tre breakballer.

– Ruud kan ta hvem som helst

I det avgjørende tredjesettet klarte Ruud å bryte tidlig og gikk opp til 3-0-ledelse. Ruud brøt også russerens serve da han gikk opp til 5-1. Nordmannen tok hjem settet med 6-1.

– Khatsjanov er den kraftspilleren som har Ruud har slitt mot tidligere. Han har hatt litt trøbbel når gutta spiller med stor styrke og kommer inn i banen og angriper ved nett, spesielt de hardtservende karene. Men i dag så er han helt uovertruffen. Jeg tror dette her er første tegn på at Casper Ruud er i ferd med å ta det neste steget til å bli en absolutt toppspiller, ikke bare en av de gode, sier tenniskommentator i Eurosport, Sverre Krogh Sundbø, til TV 2.

Sundbø understreker at Ruud stadig tar flere steg, og trekker fram blant annet en bedre serve. Og etter mandagens resultat, tror han Ruud kan gjøre det svært godt i kommende French Open.

– For å slå toppspillere, må du ha møtt toppspillere tidligere. Det startet med at Ruud tapte noen litt jevne kamper i fjorårssesongen, men så endret det seg litt. Vi så i US Open at han kom tilbake fra 0-2 i sett og vant 3-2. Han er ikke redd for å tape ett sett og så slå tilbake. Han har tro på at hans matchplan er sterk, sier Sundbø og legger til:

– Så tror jeg også at fysikken til Ruud er i den absolutt øvre delen av ATP-spillere. Han kollapser ikke når det blir en lang og tøff tre-setter som det ble i dag. Han kollapset heller ikke i US Open der det ble en lang og tøff fem-setter. Så det lover godt før French Open som er det største blodslitet av de alle.

– Både i turneringen i Roma og den som kommer i Paris om et par uker, tror jeg at dersom han spiller opp mot maks kan han ta seg til en kvartfinale. Hvis han først er der, så er han god nok til at han kan true. Jeg skal ikke se bort fra at Casper Ruud kan ta hvem som helst hvis han virkelig har dagen. Så dette kan bli morsomt, understreker Sunbø.

(©NTB)