– Det var ikke noe vi hadde sett komme

Gabriel Rasch ble like forbløffet som TV 2s eksperter.

Egan Bernal var den store taperen på den 15. etappen i Tour de France. Colombianeren tapte hele sju minutter og 20 sekunder til de to store sammenlagtfavorittene Tadej Pogacar og Primoz Roglic.

– Sjokkerende, sa TV 2-ekspert Thor Hushovd om bildene av Bernal som måtte slippe favorittfeltet med 13 kilometer til mål.

– Jeg følte meg tom. Jeg hadde ikke noe kraft. Jeg kunne ikke presse kroppen, forklarte Bernal.

– Aldri vært noe press

Ineos' norske sportsdirektør Gabriel Rasch forteller at Ineos nå vil bruke tiden til å bygge Bernal opp igjen etter nedturen.

– Vi er skuffet, men Egan er bare 23 år gammel. Han vant i fjor. Selv om vi ikke legger mye press på ham, føler han på det selv. Han har hele fremtiden foran seg. Det er det vi legger vekt på nå, sier Rasch.

– Føler Bernal at han har sviktet laget?

– Han føler nok det selv, men det er vår jobb å få ham til ikke å tenke sånn. Det har aldri vært noe press fra vår side om at han skal vinne. Gjør han sitt beste er det godt nok for oss.

Skal feilsøke

Rasch forteller at han ikke hadde sett for seg en slik sprekk.

– Det var ikke noe vi hadde sett komme. Han fikk en liten trøkk på Puy Mary-etappen, men han har hatt dårlige dager før og kommet tilbake. Vi må analysere og se tilbake på hva vi har gjort feil og hvordan vi kan komme sterkere tilbake, sier den norske sportsdirektøren.

Før Tour de France sjokkerte Ineos med å vrake både Chris Froome og Geraint Thomas. Thomas har siden gjort sine saker svært bra i Tirreno-Adriatico. Han ligger på 3. plass sammenlagt før mandagens avsluttende tempoetappe. Rasch står fast på at storlaget valgte de åtte riktige rytterne til Touren.

– Geraint Thomas er i form nå, men han hadde ikke vært klar til Tour de France-starten slik han var i Dauphiné. Han trengte litt hvile og å trene litt mer. Hadde han startet Touren, hadde han kanskje vært bra nå. Thomas har gjort sine saker bra etter Dauphiné, men jeg er trygg på at vi gjorde det riktige valget, sier Rasch, som lar seg imponere av Jumbo-Visma.

– De er helt rå. De har vært sinnssykt gode. Men normalt sett skulle vi også vært der. Det sitter ryttere i ryttere i favorittgruppen vi normalt skal hamle opp med. Nå må vi prøve å vinne en etappe. Vi har et sterkt lag, så vi bør klare å kjempe om det, forteller sportsdirektøren.