Sam Bennett tok poengtrøyen fra Sagan etter spurtseier

Sam Bennett (29) vant den tiende etappen til Île de Ré.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Sam Bennett vant spurten på den tiende etappen foran Caleb Ewan og Peter Sagan. Med seieren tok Bennett over den grønne trøyen til Sagan.

– Han er en som setter vanvittig mye press på seg selv, og han hadde så lyst til å få den seieren. Han var livredd for hva laget tenkte om signeringer, lønninger og ditt og datt. Denne trengte han, og nå kommer han til å sykle med lavere skuldre, sier TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd.

– Han hadde virkelig presset på seg. Han er i det laget for å vinne. Han har en fjerde-, andre- og tredjeplass, og endelig satt den med en førsteplass. Du verden, gutten er i form, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Den irske 29-åringen tok til tårene i seiersintervjuet like etter sin første seier i Tour de France.

– Det har ikke gått opp for meg. Jeg er i sjokk, sier Sam Bennett.

– Takk til alle involverte, hele laget og Patrick (Lefevere, sportsdirektør i Deceuninck–Quick-Step), som ga meg denne sjansen. Takk til alle som hjalp meg i dag, til kona og alle rundt meg, sier Bennett.

– Du drømmer om det, men du tror det aldri skal skje. Men det gjorde det, la han til om seieren.

Alexander Kristoff hadde brukt mye krefter underveis som hjelperytter for UAE Team Emirates' sammenlagthåp Tadej Pogacar. Nordmannen var sjanseløs i spurten og ble nummer 15.

Edvald Boasson Hagen var involvert i en velt sammen med blant andre Pogacar. 33-åringen fra Rudsbygd satt ikke med i finalen og kom i mål fem minutter og 25 sekunder etter Sam Bennett.

Samtlige ryttere ble koronatestet i forbindelse med mandagens hviledag, men det var ingen positive tester og alle kunne stille til start på tirsdagens etappe. Fire personer i støtteapparatet til Cofidis, AG2R La Mondiale, Ineos Grenadiers og Mitchelton-Scott testet positivt og er i karantene.

I tillegg har Tour de France-sjefen Christian Prudhomme testet poisitivt.

Relatert