Nå skal de gi Røkke valuta for millionene

Molde Håndballklubb har i flere år fått millionstøtte fra Aker-milliardær Kjell Inge Røkke, men klubben venter fortsatt på den første medaljen.

Onsdag fra kl. 19: Se Molde-Larvik på TV 2 Sport 2 eller Sumo.

Nå skal den nye treneren, Tor Odvar Moen, løfte moldenserne opp på pallen og gi Røkke valuta for pengene. Moen har vært med på hele suksessen til Larvik.

– Vi må ut og prestere nå. Jeg synes vi har mannskap nok til å slåss om noe det klinger i, og presset synes jeg vi skal ha på oss sjøl, sier Moen til TV 2.

I debutkampen som Molde-trener møter han eksklubben Larvik, som er tilbake i eliten etter at den ble flyttet ned til førstedivisjon forrige sesong. Det var på grunn av økonomisk rot og manglende egenkapital.

Molde snappet flere av spillerne til Larvik etter nedrykket. På grunn av pengene fra Røkke, 15 millioner over tre år, har konkurrentene tidligere tippet Molde på medaljeplass.

– Han kan være like stolt som meg

Men etter opprykket til eliten ble det først en niendeplass, så en syvendeplass og deretter en femteplass forrige sesong – noe som er klubbens bestenotering.

– Jeg mener at han (Røkke) kan være like stolt som meg, sier Anniken Obaidli.

Hun er playmakeren som har gått gradene i klubben, og som fikk landskamper før hun ble korsbåndskadet.

– Vi har klart å holde oss (i eliten) og vi har begynt å klatre. Man må jo bruke blitt tid på det. Plasseringen vi fikk forrige sesong er den beste vi har fått til noen gang, og vi håper at vi fortsetter å klatre.

– 15 millioner for en 5. plass, jeg vet ikke?

– Vi må starte en plass. Være tålmodige, sier Obaidli og ler.

Den nye treneren er ikke like tålmodig. Og han tør der de fleste andre i Molde tier.

– Jeg mener vi skal sikte enda høyere nå, sier Moen, og fortsetter:

– Det er ikke farlig. Vi skal strekke oss etter medalje og tørre å leve med det, og det er realistisk. Og verden detter ikke sammen om vi ikke når det. Men hvis du ikke har de ambisjonene, hva pokker!?

– «Grøtsvar» er kjedelig

For en som har vært med på å bygge opp Larvik til suksess, handler det om å strekke seg etter noe høyere enn det de har klart.

– Jeg synes det er en organisasjon med frivillige og ansatte som går sammen riktig vei, og det er viktig skal vi ta det neste skrittet, mener Moen.

Obaidli er ikke like offensiv i uttalelsene som sjefen, men slår følge.

– Tor Odvar er tøffere i uttalelsene enn det jeg er. Jeg har alltid vært den ydmyke som skal se hvordan det går. Men vi er sterke, så jeg synes det høres spennende ut og følger sjefen, jeg, sier hun.

– «Grøtsvar» på prestasjon og mål er litt kjedelig, synes jeg. Så vi skal sikte der, og så kan Anniken få være litt forsiktig. Men medalje må være målet vårt, så enkelt er det, lyder det fra treneren.

Molde-Larvik ser du på TV 2 Sport 2 eller Sumo onsdag fra kl. 19.00.

Relatert