Gabriel Magalhães (til høyre) er ny Arsenal-spiller.
Gabriel Magalhães (til høyre) er ny Arsenal-spiller. Foto: Francois Lo Presti
Premier League

Arsenal hentet brasilianer

Mikel Arteta fikk endelig sin mann.

Midtstopperen Gabriel Magalhães er klar for Arsenal. Det opplyser klubben på sine nettsider. Han har skrevet under på en langtidskontrakt.

Gabriel er 22 år, har aldersbestemte landskamper for Brasil og har spilt Champions League for franske Lille, klubben han hentes fra.

Ifølge The Guardian betaler Arsenal 258 millioner kroner for midtstopperen. «The Gunners» fikk hard kamp om spillerens signatur. Napoli skal ha vært med til siste slutt, mens han tidligere i år var svært nær en overgang til Everton, skriver den britiske avisen.

Mikel Arteta er en fornøyd mann nå som overgangen er i boks. I helgen sa Arsenal-manageren at de hadde fulgt spilleren lenge.

– Han har mange kvaliteter som vil gjøre oss sterkere defensivt som et lag. Han har vist i Lille at han er en forsvarsspiller med mange enestående egenskaper, og vi ser frem til å følge utviklingen hans som Arsenal-spiller, sier Arteta, ifølge klubbens nettsider.

I sosiale medier presenterte klubben deres nye spiller på utradisjonelt vis:

Ifølge Goal var Gabriel Arsenals førstevalg da det skulle forsterkes på stopperplass i løpet av sommeren. Den 190 centimeter høye brasilianeren beskrives som en svært duellsterk spiller.

Lille-president Gerard Lopez, som riktignok hadde sine grunner til å snakke opp den ettertraktede spilleren, ga ham mye ros tidligere i år.

– Tallene hans, som ikke er særlig godt kjent utenfor Frankrike, viser at prosenten hans for å vinne dueller er ganske uhørte i en liga som er ekstremt fysisk. Han er en maskin, sa Lopez, ifølge Goal.

Andre nye fjes i Arsenal foran den kommende sesongen, er Willian og William Saliba. Sistnevnte var på et sesonglangt lån etter å ha blitt hentet forrige sommer.

I tillegg jobbes det med å forlenge kontrakten til Pierre-Emerick Aubameyang, og låneavtalen for Dani Ceballos skal være i ferd med å forlenges, ifølge flere medier.