Bakenga forbløffet med drømmeraid

Odd herjet med Mjøndalen. Spesielt Mushaga Bakenga.

Se drømmeraidet øverst.

Målene kom som perler på en snor da Odd strammet grepet om tredjeplassen i serien og valset over Mjøndalen med 6-1 søndag.

Men en scoring skinte litt sterkere enn resten. Mushaga Bakengas 4-1-mål.

Bakenga snappet ballen på egen banehalvdel fra et dårlig pasningsforsøk signert Tonny Brochmann. Spissen satte på turboen mot Mjøndalen-målet. Spissen ristet av seg Markus Nakkim og fintet vekk keeper Sousa Makani på lekkert vis, før han trillet inn sitt annet mål for dagen.

– Jeg skal innrømme at like før skuddfinten kom, så begynte juicen gå ut av beina, så da måtte man bare være litt kreativ. Men det var deilig å se, sa Bakenga til Eurosport etter kampen.

– Vi må rett og slett applaudere. Mushaga Bakenga får ballen på midtstreken. Han setter full fart mot mål så dribler han flere forsvarsspillere på rumpa. Det er en strålende scoring av Bakenga, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen

– Det er en fordel i fotball å ha god fart, men han viser eminent teknikk. Hvis det han gjør er bevisst så er det en verdensklassescoring. Det er rett og slett fantastisk, følger tidligere Brann-oag Fredrikstad-spiller Raymond Kvisvik opp.

Det var Bakengas andre mål i kampen og hans fjerde på fire runder.

Full fart fra start

Allerede før det var spilt fire minutter lå første ball i nettet. Tonny Brochmann plukket opp returen fra Lars Olden Larsens skudd og banket inn 1-0 til Mjøndalen via keeper og tverrliggeren.

Espen Ruud svarte umiddelbart med et kraftig hodestøt bare minutter senere.

Før man rakk å trekke pusten skrev Mushaga Bakenga seg på scoringslisten. Spissen plasserte ballen enkelt i mål etter et godt innlegg fra Elba Rashani.

Etter halvtimen spilt ble vondt verre for Mjøndalen. Kaptein Solberg skulle enkelt klarere et innlegg fra Rashani, men dempet ballen med armen. Dommer pekte på straffemerket, og Ruud banket inn 3-1-målet.

– Jeg så ikke en dritt, jeg. Jeg så ikke ballen i det hele tatt. Jeg fikk sola midt i trynet, så traff den jo hånden mi, men jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av den. Det er jo klønete, men jeg synes det er strengt, sa syndebukk Solberg til Eurosport i pausen.

Bare minutter senere gjorde Bakenga alt selv og fintet ut både Markus Nakkim og Sosha Makani. 4-1 til Odd før pause.

I ulike ender av tabellen

I 2. omgang curlet Rashani inn det femte Odd-målet fra seksten meter, før Mjøndalens Sondre Liseth bommet på straffe.

Birk Risa punkterte kampen på overtid.

Dermed fortsetter den tunge sesongen for Mjøndalen, som nå ligger på nedrykksplass med 14 poeng. Odd legger press på Molde i kampen om sølvplassen.

– Når vi gir bort de typer rom som vi gjorde i dag, mot et så godt lag, så blir det stygt, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport etter kampen og la til:

– Det er veldig flaut.

Odd møter serieleder Bodø/Glimt på bortebane når spillerne har fått hvilt i to uker. Mjøndalen gjester Sandefjord i Drammen.

(©NTB/TV 2)

Relatert