Fjernet gjenstand fra supertalentets lomme – nå er det startet etterforskning

Deceuninck-Quick Step stiller seg uforstående til etterforskningen.

Se krasjen til Remco Evenepoel i Sportsnyhetene øverst!

Da Remco Evenepoel krasjet ut av Il Lombardia for to uker siden, ble sportsdirektør Davide Bramati avbildet mens han tok noe ut av lommen til det belgiske supertalentet før han ble lagt på båre og fraktet bort.

Nå har Sykkelsportens uavhengige antidopingbyrå (CADF) startet etterforskning av hva som ble fjernet fra Evenepoels lomme.

Deceuninck-Quick Step bekrefter at de har blitt kontaktet av CADF.

– Som det har blitt uttalt offentlig flere ganger var det en liten flaske med ernæring som ble hentet ut av Remcos lomme for å gjøre det lettere å bli lagt på båren. Vi har gjentatt dette til CADF, og vi vil fortsette å samarbeide med dem om nødvendig, skriver laget i en pressemelding.

Sportsdirektør Bramati er uforstående til at hendelsen er mistenkelig.

– Jeg forstår ikke hvordan man kan tenke det engang. Det var et stressende øyeblikk, og jeg trodde jeg måtte gjerne ting fra Remcos rygg. Kort tid etterpå skulle han legges på båre, så jeg tok bort radioen, barer, gel og sukker, sier han til Gazzetto dello Sport, gjengitt av Het Laatste Nieuws.

Sjef for Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), David Lappartient, bekreftet ifølge Sporza at de hadde bedt CADF undersøke hendelsen.

– Dette beviser at CADF ikke er nøytrale, for de har sagt at de operer uavhengig av UCI, men det er åpenbart ikke sant, skriver Deceuninck-Quick Steps frittalende lagsjef, Patrick Lefevere, på Twitter.

Evenepoel er ventet å være ute to måneder etter skrekkkrasjen i Italia.

Relatert