PRESENTERT: Vidar Örn Kjartansson har skrevet under på en avtale ut 2023-sesongen med Vålerenga.
PRESENTERT: Vidar Örn Kjartansson har skrevet under på en avtale ut 2023-sesongen med Vålerenga. Foto: Ole Berg-rusten

Kjartansson presentert som Vålerenga-spiller

Storscoreren er tilbake i Vålerenga.

– Fasilitetene nå sammenlignet med da jeg var her – det er en stor forskjell. De har et eget stadion, og det er som et nytt lag.

Vidar Örn Kjartansson ble presentert som ny Vålerenga-spiller under en pressekonferanse på Intility Stadion. Kjartansson har skrevet under på en kontrakt ut 2023-sesongen.

– Det er fantastisk. Jeg lovet å komme tilbake en dag, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd, sier Kjartansson.

Forrige gang han spilte i Eliteserien, banket han inn 25 mål. Seks år senere vender Kjartansson tilbake med sult på både mål og titler med hovedstadsklubben.

– Jeg har flere elementer i spillet mitt nå, sier Kjartansson.

– Jeg vil ikke snakke om tall, men jeg ønsker å score i hver kamp, svarer han på spørsmål fra TV 2.

– Er du i stand til å score 25 mål igjen?

– Jeg er i stand til å gjøre det, men å sette det som mål ville vært litt galskap. Alt jeg prøvde på gikk den gangen. Nå er det bare en halv sesong igjen, men å score opp mot det tallet ville vært fantastisk, svarer han.

Kan debutere mot Brann

Kjartansson tror han trenger to-tre uker for å være i hundre prosent slag. Sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen forklarer at et godt samarbeid mellom alle ledd i klubben gjorde overgangen mulig.

– At vi sitter her nå, er fordi Vidar også var så positiv til å komme at vi kunne få det til. Å få på plass en så god spiller – en klassespiller, som Dag-Eilev (Fagermo) kaller det – kan være med å løfte laget videre, sier Ingebrigtsen.

Kjartansson er nå i fritidskarantene. Debuten kan komme mot Brann 13. september.

– Han tok test ved ankomst på dag null. Må da ta en test igjen på dag fem. Han er ikke inkludert i spillergruppen eller med noen i spillergruppen. Inntil videre er han på jobb siden gikk bra med testen i går, og så trenger vi en test til på dag fem for å få ham ut av fritidskaranten han er i nå, forklarer Ingebrigtsen.

Vålerenga skal ha hatt tøff konkurranse om spillerens signatur. Helt til det siste skal de svenske klubbene Hammarby og Malmö ha vært med i kampen, men nå er det altså Vålerenga som får storscoreren i rekkene.

Kjartansson bekrefter at han hadde tilbud fra skandinaviske klubber, blant andre Hammarby – men også klubber utenfor Skandinavia.

– Fra noen klubber jeg har spilt for før, også. Jeg kunne også ha gått der, men jeg fikk en følelse av at det var rett å komme tilbake til Oslo og Vålerenga. Jeg lovet å komme tilbake, og nå var rett tidspunkt. Jeg er 30 år, og har mange gode år igjen. Det er bedre å komme nå enn når jeg er 34 år og ferdig, sier islendingen med et smil.

Klubbnomade

Signeringen har ikke vært en hemmelighet. Tirsdag meldte TV 2 at den islandske spissen var blitt enig med Vålerenga om en avtale, mens flere medier var på plass da han landet på Gardermoen torsdag kveld.

I 2014 banket 30-åringen inn hele 25 mål for Vålerenga i Eliteserien. Kjartansson har vært klubbløs siden han ble løst fra kontrakten med tyrkiske Yeni Malatyaspor på grunn av økonomiske problemer som følge av koronapandemien.

Siden sist han var i Vålerenga, har islendingen spilt for Jiangsu, Malmö, Maccabi Tel Aviv, Rostov, Hammarby og Rubin Kazan i tillegg til den tyrkiske klubben.

Vålerenga ligger på femteplass i Eliteserien, to poeng bak Odd på medaljeplass. En forsterkning i angrep kommer godt med. Klubbens toppscorer, Bård Finne, står med seks mål.