EUROPAMESTER: Jonas Iversby Hvideberg fikk en herlig revansj etter at NM-gullet røk i helgen da han tok EM-gull for U23 i Frankrike torsdag.
EUROPAMESTER: Jonas Iversby Hvideberg fikk en herlig revansj etter at NM-gullet røk i helgen da han tok EM-gull for U23 i Frankrike torsdag. Foto: Damien Meyer

Norsk gull i U23-EM

Jonas Iversby Hvideberg tok gull under fellesstarten for U23-rytterne i EM.

Jonas Iversby Hvideberg (21) er europamester i U23-klassen. Uno-X-rytteren vant torsdagens EM-fellesstart i Frankrike og tok gullet foran danske Anthon Charmig og Vojtech Repa fra Tsjekkia etter en spurt med feltet halsende like bak.

– Det var veldig gøy. Det var et hardt løp, akkurat sånn vi ville ha det. Alle gjorde som de skulle, og enda mer. Vi satt nydelig til i finalen, og vi visste at vi også hadde ryttere lenger bak, sier Hvideberg til TV 2.

Stas med EM-trøye

Han har akkurat fått pusten igjen, vært på podiet og mottatt det synlige beviset på at han er europamester når TV 2 prater med ham på telefon fra Frankrike.

– Det blir stas. Det er noe eget å få en trøye og hele den pakken, sier Hvideberg om å skulle sykle med mestertrøyen det kommende året.

Torsdagens gull ga Hvideberg en skikkelig oppreisning etter å ha tapt kampen om NM-gullet mot Sven Erik Bystrøm i helgen med minst mulig margin. Under spurten i EM var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne.

– Jeg følte at vi hadde god kontroll på at feltet ikke skulle ta oss igjen, så jeg satt meg bak for å spare krefter til spurten. De to andre jobbet veldig hardt den siste kilometeren. Det kjentes veldig bra ut. Da jeg klinte til i spurten, kjente jeg at jeg hadde bra med krefter, sier Hvideberg.

Norge i U23-toppen

Dette er Norges andre gull under mesterskapet i Frankrike. Mandag smadret Andreas Leknessund konkurrentene på U23-tempoen.

Den siste uken viste nok en gang at Norge har ett av verdens aller beste U23-landsalg. Hvideberg mener at miljøet rundt Uno-X-laget skal ha mye av takken for det.

– Det er ikke noen tvil om at vi har de beste folkene rundt oss i støtteapparatet. Alt ligger til rette for at vi skal nå dit vi vil. Det gir resultater å være i et toppmiljø, sier Hvideberg.

Blant dem i teamet rundt våre neste sykkelstjerner er Arne Gunnar Ensrud. Han er i EM som leder for det norske laget.

– Det kunne ikke blitt så mye bedre for U23-gutta, sier Ensrud om medaljefangsten.

– Det forteller at han (Hvideberg journ.anm) er i veldig god form. Han har knekt en liten kode når det kommer til det å tørre å spare krefter – ikke være for ivrig fra starten og heller skjønne at man kan avgjøre på slutten.

Sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, fikk var opptatt på et seminar da fellesstarten skulle avgjøres. Med hjelp fra sosiale medier fikk heldigvis fulgt med på innspurten.

– Jonas har utviklet seg enormt i år. Han har alltid vært fast på junior- og U23-landslaget. Han er taktisk smart og har lagt ned enormt med trening. Han og Andreas (Leknessund) var nede på samling i Frankrike og trente sammen under karantenen da de kom hjem igjen. Jeg tror nok Andreas er veldig fornøyd med at det er Jonas som vinner i dag, sier Falk.

Relatert