Drømmedebut for Birger Meling: Mål og assist for sin nye klubb

Birger Meling (25) med pangstart i Frankrike.

Nîmes - Brest 4-0

Se Melings assist og mål i Nyhetene øverst!

Birger Meling meldte overgang fra Rosenborg til Nîmes i sommer.

Søndag ettermiddag fikk 25-åringen debuten i Ligue 1, og Meling kunne knapt drømt om en bedre debut. Venstrebacken leverte både assist og mål, i tillegg til at laget både vant stort og holdt nullen.

– Dette var sykt. Som far blir man selvfølgelig helt målløs. Jeg hadde ikke drømt om noe sånt, sier pappa Bjarne Jåtten Meling til TV 2.

Etter sju minutters spill tok Birger Meling ned en lang ball og spilte inn til Kévin Denkey, før nordmannen ble spilt fri i 16-meteren og banket inn 2-0 i nærmeste hjørne fra skrått hold på Stade des Costières.

– Vanskelig å sette ord på. Det var ikke så uventet at han serverte noen. I fjor, hvor han ikke hadde målpoeng, fikk han dårlig betalt. Men sånne ting er litt tilfeldigheter. Det er selvfølgelig utrolig når det kommer både mål og målgivende i første kampen, sier pappa Meling, som mener sønnens scoring minnet om Lars Bohinen fulltreffer mot England i 1993.

– Det var et jækla bra mål. Han startet angrepet også, sier han.

Romain Philippoteaux la på til 3-0 etter 69 minutters spill. Med drøyt fem minutter igjen å spille satte Moussa Koné inn 4-0. I mellomtiden hadde Brest-spiller Brendan Chardonnet blitt utvist.

Meling ble byttet ut med elleve minutter igjen å spille av ordinær tid.

– Det var 5000 tilskuere på kampen, så han fikk stående ovasjoner. Det var stort å se. En stor kveld for familien Meling, sier pappa Meling.

– Jeg sitter og ser Nice-Lens for å få ned blodtrykket. Dette var kjempegøy, altså. I en merkelig sesong, hvor ting kladdet i Rosenborg før han reiste, så er dette veldig stas. Han kunne ikke drømt om en bedre start. Det er bare å nyte øyeblikket, sier Bjarne Jåtten Meling.

Rosenborg fikk ifølge L'Équipe drøyt ti millioner kroner for Meling, som hadde et halvt år igjen av kontrakten med trønderne.

Relatert