Sene Finne-mål sikret snuoperasjon for Vålerenga

Det så lenge ut til at Sivert Gussiås skulle bli matchvinner for Sandefjord med mål tidlig i oppgjøret mot Vålerenga, men to raske VIF-mål sørget for 2-1-seier.

Se sammendrag fra kampen i vinduet øverst!

Sandefjord tok ledelsen etter ti minutter. Sivert Gussiås fikk gå og gå uten å bli presset, før han fra 20 meter ladet kanonen. Ballen gikk via Ivan Näsberg og i en bue over Kristoffer Klaesson til 1-0 til de rødkledde gjestene.

Vålerenga tok over etter Sandefjord-scoringen, men klarte ikke å overliste Jacob Storevik i den første omgangen.

Hjemmelaget kjørte kampen i den andre omgangen og det var fortjent da Bård Finne headet inn utligningen sju minutter før full tid etter at Osame Sahraoui hadde skutt i stolpen.

Og minuttet før full tid var snuoperasjonen et faktum da samme Finne satte inn 2-1, også denne gangen med hodet.

– Bevegelsen og avslutningen til Bård Finne er det høy, høy klasse på. Et vakkert Vålerenga-angrep, mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Tenk hva dette betyr for Vålerenga. Nedturen i Kristiansand sist, og det så ut til å bli en ny nedtur nå. Så klarte de å snu dette. En imponerende snuoperasjon av Fagermo & Co, oppsummerer Mathisen.

Vålerenga møter Haugesund borte neste lørdag, mens Kristiansund kommer til Sandefjord søndag om åtte dager.

– Fagermo har hatt en fin start i Vålerenga, og har fått laget til å se bedre ut. Så må han også få tid til å finne sin spillerstall, men at Fagermo er riktig mann for Vålerenga, svaret på det akkurat nå er ja, så kan jo ting endre seg etter hvert. Men jeg håper i hvert fall Fagermo og Vålerenga blir en god match, for det vil være veldig viktig for alle oss som er glade i Eliteserien, mener Mathisen.