Hudfletter Aalesund-forsvaret etter nok et tap – utroper åpenbar Bohinen-erstatter

Det ble nok et tap for Aalesund lørdag kveld. TV 2s fotballeksperter mener Lars Bohinen bør få sparken umiddelbart.

Aalesund - Haugesund 1-3 (1-2)

Se sammendrag fra kampen i vinduet øverst!

Aalesund tok ledelsen ved Hólmbert Fridjónsson etter 13 minutter på Color Line Stadion lørdag, men etter det gikk det bare nedover for vertene - slik det har gjort stort sett hele sesongen så langt.

Først utlignet Ibrahima Wadji til 1-1, før Niklas Sandberg scoret to for Haugesund.

– Dette handler mest om personlige feil. Se hvor usikre disse spillerne er. Spillerne gjør feil på feil på feil. Aalesund fortsetter å forsvare seg som hodeløse høns. Det er nesten så du ikke tror det du ser, kritiserer TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Han får støtte av Ole Martin Årst og Erik Huseklepp.

– Når du kommer skjevt ut i starten av sesongen har du en mulighet til å korrigere deg inn, om det er det offensive eller defensive. Men her har vi jo snakket om det fra første sekund at det ikke har fungert i det defensive. Det er null endring og det finnes ingen bedre, og de blir så kledd naken og avslørt i de defensive etter å ha kommet opp fra Obos. Jeg tror ikke det går inn hos spillerne hva Lars Bohinen sier, så det må en ny stemme inn, mener Årst.

– Nå er det kun to kamper, inkludert denne, der Aalesund har sluppet inn færre enn to mål. Hvordan skal du da vinne fotballkamper? De er nødt til å strukturere seg bedre defensivt om de skal ha noe som helst håp om å stå i divisjonen, understreker Huseklepp.

I pausen gjorde Lars Bohinen tre bytter. Aalesund-treneren bekreftet til Eurosport at det var en tydelig beskjed fra hans side.

– Vi spilte kanskje våre dårligste 25 minutter denne sesongen. Det er skuffende selvfølgelig. Guttene er langt nede, sa Bohinen til kanalen etter førsteomgang.

Utroper Lan Arne Nilsen som åpenbart trenervalg

Med lørdagens tre mål i mot står Aalesund nå med 46 baklengsmål etter halvspilt sesong. De ligger sist på tabellen og har kun klart å samle 14 poeng. TV 2s fotballeksperter mener Lars Bohinens tid som Aalesund-trener er over og roper på trenerbytte.

– Han må sparkes i kveld. Det er ikke noe å vente på. En ny trener trenger hvert eneste minutt for å få til dette. Jeg tror egentlig ikke det går uansett, men jeg tror ikke sjansene blir noe dårligere om det kommer inn en ny trener nå, mener Mathisen.

Og hvem som bør bli ny trener er det full enighet om i TV 2s ekspertpanel.

– Lars Arne Nilsen. Det ligger nesten i kortene, mener Årst og legger til:

– Han vil på mange måter være den perfekte treneren for Aalesund. Han kan komme inn å få orden på det strukturelle, det defensive - som han gjorde med Brann da han kom inn. Noe mer åpenbart valg enn akkurat det klarer jeg ikke å se.

– Er det noe Lars Arne Nilsen kan så er det å organisere lag defensivt og gjøre de vanskelige å spille mot. I Aalesund vil han heller ikke få de samme kravene i forhold til offensivt spill som i Bergen. Det ville vært et godt valg for Aalesund, mener Huseklepp.

– Men nå er Aalesund så langt nede på tabellen at man kan spørre seg om han ville tatt den utfordringen. For det er ikke bare, bare å berge det Aalesund-laget nå, understreker bergenseren.