TIL LA LIGA: David Silva har signert for Real Sociedad.
TIL LA LIGA: David Silva har signert for Real Sociedad. Foto: Oli Scarff

David Silva erstatter Martin Ødegaard i Real Sociedad

David Silva vender tilbake til Spania etter ti år i England.

Real Sociedad bekrefter i sine kanaler at de har kapret David Silvas signatur. Den spanske playmakeren kommer gratis etter at hans kontrakt med Manchester City gikk ut ved sesongslutt.

Silva har skrevet under på en toårskontrakt med baskerne.

Dermed har Real Sociedad erstatteren til Martin Ødegaard, som vender tilbake til Real Madrid, på plass. Real Sociedad skriver på Twitter at Silva tar Ødegaards gamle draktnummer, 21.

Det var lenge ventet at Silva skulle signere for Lazio. Den italienske hovedstadsklubben skal ha hatt en avtale på plass, før Real Sociedad kuppet avtalen og kontaktet ham i all hemmelighet. Lazio er angivelig rasende, ifølge den italienske fotballjournalisten Fabrizio Romano.

– Jeg har fått vite om David Silvas overgang til Real Sociedad. Jeg har stor respekt for spilleren, men ikke for mannen, sier sportsdirektør Igli Tare i en pressemelding.

Football Italia skriver at Lazio ikke ble fortalt av Silva at han valgte Real Sociedad over dem. Angivelig skal en treårsavtale med Lazio ha vært ferdigforhandlet forrige uke, og den medisinske testen skulle blitt gjennomført i Roma. Silva skal ha ignorert henvendelser fra Lazio-ledelsen den siste uken, og klubben skal ha funnet ut om overgangen til Real Sociedad via sosiale medier.

Tidligere mandag ble det kjent at Manchester City vil hedre Silva med en statue.

Også en av treningsbanene på City Football Academy vil vies til den spanske midtbanespilleren, meldte klubben på sine nettsider.

Silva fikk med seg 436 kamper for Manchester-klubben. I sin tid som City-spiller har han vunnet Premier League fire ganger, FA-cupen to ganger, ligacupen fem ganger og tre Community Shields.

– Som Vincent (Kompany) før ham vil Davids statue være en varig påminnelse om de fantastiske øyeblikkene han ga oss, ikke bare som en utrolig fotballspiller, men også som en inspirerende ambassadør som til enhver tid representerte klubben med stor verdighet, sa Citys styreformann, Khaldoon Al Mubarak.