Brækhus tapte skjebnekampen – hintet om å legge opp

Cecilia Brækhus ble rystet av Jessica McCaskill i Tulsa, Oklahoma og må gi fra seg alle sine fem VM-belter etter et jevnt tap på poeng.

Se hvordan Brækhus reagerte på tapet i vinduet øverst!

Tidlig mandag morgen norsk tid møtte den norske bokseren Cecilia Brækhus (38) Jessica McCaskill til duell i den amerikanske byen Tulsa i delstaten Oklahoma.

Brækhus har hittil vært ubeseiret i sine 36 kamper som proffbokser, og har vært ubestridt mester med titler i bokseforbundene WBA, WBC, WBO, IBF og IBO.

En seier i Oklahoma ville gjort Brækhus til den første som forsvarer en VM-tittel 26 ganger. Ifølge VG er det Joe Louis som per nå har rekorden som ble tatt i 1948.

Kampen startet rett etter 23.30 lokal tid, 05.30 norsk tid.

Rett etter klokka 06.00 kommer meldingen fra dommerne om at Cecilia Brækhus har tapt kampen. Dommerstemmene deres viste til slutt 95-95, 97-93, 97-94 i favør McCaskill etter en meget jevn og spennende boksekamp i den amerikanske delstaten Oklahoma.

Nå må Brækhus gi fra seg alle sine fem VM-belter etter tapet.

Hintet om å legge opp

I et intervju etter kampen hintet Brækhus om at hun legger opp.

– Oh, jeg har gjort så mye. Jeg savner mine venner og familie. Kvinneboksingen har kommet så langt. De vil klare seg fint uten meg, sier Brækhus, sa Brækhus etter kampen ifølge Dazn, som sendte kampen i USA.

– Om dette var min siste kamp, kunne jeg ha forlatt kvinneboksingen og sagt: «Jeg var en del av dette. Jeg var med på å ta kvinneboksing til dette nivået, fortsatte hun.

Tross tapet smilte Brækhus og klappet for McCaskill.

– Jeg vil gratulere henne. Jeg har brukt et liv på å samle opp de beltene, så ta godt vare på dem. Det vet jeg hun vil gjøre, sier Brækhus.

Brækhus varslet selv knallform før duellen mot McCaskill, men motstanderen så mer aggressiv og bedre forberedt ut.

For Brækhus ble det alt annet enn en festkveld på gaten i Tulsa. Den norske boksedronningen fikk tøffere motstand enn på lenge og ble detronisert av 35-åringen McCaskill.

Dermed er også amerikaneren ny verdensmester i bokseforbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Tidligere denne uken skrev NTB at Brækhus har oppholdt seg isolert i amerikanske Big Bear i lang tid, ikke minst som følge av koronasituasjonen.