Mener at Barcelona må starte helt på nytt: – Laget er ikke godt nok for Messi lenger

TV 2s fotballeksperter er ikke i tvil om at store endringer må skje i Barcelona dersom klubben skal tilbake til toppen.

Barcelona 2-8 Bayern München

Se TV 2s studio diskutere Barcelonas fremtid øverst!

– 14. august 2020 var dagen det historiske Barcelona-laget gikk ut på dato.

Slik oppsummerte TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker Bayern Münchens nedsabling av Barcelona i Champions Leagues kvartfinale.

Hele 8-2 seiret tyskerne mot den katalanske giganten. TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller sier at kampen er helt spesiell, av flere grunner.

– Jeg sitter med en følelse om at vi har sett to klubber som treffer topp og bunn på samme tidspunkt, sa eksperten etter kampen, og la til:

– Det må starte helt på nytt, kanskje med et generasonstalent, verdensklassespiller og en supertrener.

– Har ikke tid til å være med på dette

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland tok opp Lionel Messis fremtid i klubben etter kvartfinalen. Argentinerens uenigheter med Barcelona-styret er kjent, og ryktene om en overgang til en annen klubb har blitt ytterligere forsterket denne sesongen.

– Det laget der er ikke godt nok for Messi lenger. Han har bært laget på sine egne skuldre gjennom denne sesongen. En sånn kollaps, en sånn ydmykelse... Verdens beste spiller har ikke tid til å være med på dette, sier Hangeland.

– Der helt umulig å vite hva han tenker. Det kan jo ikke være tvil om at han nå er nærmere tanken på å stikke. Hvis han noen gang ville dra på ordentlig, så vil det overraske meg om det ikke er nå, følger Stamsø-Møller opp.

Se sammendrag av Bayern München-Barcelona her:

– Ekstremt naive

Hangeland er spent på hva som skjer på trenerfronten i klubben. Quique Setién har fått mye kritikk denne sesongen. Det får han også av fotballeksperten, som slakter Barcelonas forsvarsarbeid.

– Barcelona er ekstremt naive. Er ikke denne utgaven og måten å spille på utdatert, spør han retorisk.

– Det er snakk om en total kollaps fra Barcelona. Det er totalt uakseptabelt på dette nivået, det går ikke an altså, legger den tidligere landslagskapteinen til.

I 2018 og 2019 røk Barcelona på hodet ut etter at de rotet bort store ledelser mot henholdsvis Roma og Liverpool.

– Den gjennomgangen av kampene mot Roma, Liverpool og Bayern München i kveld viser at de ikke har kollektivt forsvarsspill. Det er totalt utdatert, konstaterer Hangeland.

Det er Barcelona-stopper Gerard Piqué enig i.

– Vi kan ikke spille som dette, vi kan ikke vinne i Europa som dette. Det er ikke en gang første, andre eller tredje gangen... Det er vanskelig, det er forferdelig. Jeg håper dette fører til noe, sa han til klubbmedia etter ydmykelsen mot Bayern.

– Gjennomsyret dårlig stemning

Stamsø-Møller mener at den katalanske storklubben må foreta store endringer for å ta seg tilbake til toppen.

– Det kommer antagelig neste sommer. Det er presidentvalg og de skal ha et nytt styre. Det har vært åpen konflikt mellom spillere og styre. Det er gjennomsyret dårlig stemning i klubben.

Nå er sesongen over for Barcelonas del. Katalanernes overmenn Bayern München skal derimot spille semifinale mot enten Manchester City eller Lyon 19. august. Ett av de tre lagene vil spille den TV 2-sendte Champions League finalen 23. august.