HamKam tapte poeng på overtid igjen: – Et stort mentalt problem

Etter åtte seirer på rad møtte Tromsø for første gang motgang i sitt forsøk på å ta seg rett tilbake til Eliteserien. HamKam mistet igjen poeng på overtid.

Se målene øverst!

HamKam så omsider ut til å skulle få sin første seier, men Åsane utlignet til 2-2 seks minutter på overtid. Enda en gang kostet et overtidsmål hamarlaget dyrt.

– Det er blytungt. Det er ikke til å tro. Jeg har ikke en god forklaring på hvorfor det skjer igjen, for jeg kan ikke huske å ha sett noe sånt før, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Jeg satt og fulgte med på slutten og man sitter jo bare og venter på 2-2. Dette har jo blitt et stort mentalt problem for den gjengen. Det skjer noe i hodet på dem og hos motstanderen. Det er en rufsete gjeng vi har med å gjøre. Jeg synes synd på dem, la han til.

Dette var sjette gang HamKam tapte poeng på overtid denne sesongen.

– Det sitter psykisk, de blir defensive og forsiktige i hodet. Da mister de noen prosenter, mens motstandere får blod på tann. De skiftet trener, men problemene er jo de samme, sier fotballeksperten.

Tromsø tapte

Tromsø kom til hovedstaden uten poengtap og med 17-3 i målscore på sine tidligere kamper, men møtte sterk motstand fra vertene som i fjor holdt til to divisjoner under TIL.

Oscar Aga trikset med seg ballen før han scoret vinnermålet i det 64. minutt, mens Magnus Dahlby doblet på straffespark på overtid.

Ranheim vant 6-1 over Øygarden med hattrick av Mads Reginiussen og er nå bare tre poeng bak serielederen. Sandnes Ulf slo KFUM Oslo 3-1 og er nytt lag på tredjeplass etter at Sogndal avga poeng med 2-2 borte mot Stjørdals-Blink.

Sandnes Ulf er sju poeng bak Tromsø og fire bak Ranheim.

HamKam ledet 2-0 borte mot Åsane etter scoringer av Marcus Pedersen og Jonas Enkerud, men sto ikke distansen denne gang heller og har bare tre poeng.

Kongsvinger slo Strømmen 2-1 og klatret over nedrykksstreken, mens Raufoss spilte 1-1 mot Jerv.

(©NTB/TV 2)