Innbytter sendte RB Leipzig til historisk semifinale

Atlético Madrid byttet inn rekordkjøpet João Félix da de lå under, men det var RB Leipzigs innbytter som stjal overskriftene. Tyler Adams sendte det tyske laget til en historisk semifinale.

RB Leipzig 2-1 Atlético Madrid

Se sammendrag øverst!

RB Leipzig, som ble stiftet i 2009, hadde aldri spilt kvartfinale i Champions League før kveldens oppgjør mot Atlético Madrid. Det spanske hovedstadslaget har derimot kommet langt i Champions League de siste sesongene, og var tilbake i Lisboa der de rødhvite gikk på finaletap i 2014.

Enda begge lag hadde tatt seg videre til kvartfinalen på bekostning av fjorårsfinalistene Liverpool og Tottenham, anså mange Atlético som favoritter til å ta et steg nærmere en ny finale.

Julian Nagelsmann (33) ville derimot bli tidenes yngste trener i en Champions League-semifinale.

– Vår offensive stil var forskjellen i dag. Atlético skapte ikke mye og vi hadde ikke så mye å forsvare. Vi var bedre på den siste tredjedelen, oppsummerer den unge treneren.

Spanske Dani Olmo straffet sine landsmenn og sendte det tyske laget i ledelsen med en heading etter 51 minutter. Innbytter João Félix utlignet på straffespark tjue minutter før slutt, men det var Leipzigs innbytter Tyler Adams som avgjorde kampen tre minutter før slutt.

– Å få sitt første mål var litt uventet, jeg er ikke en typisk målscorer, men jeg er glad jeg kunne hjelpe laget, sier matchvinneren etter triumfen.

– Vi hadde en fantastisk kampplan og alle ga alt, legger Adams til.

RB Leipzig møter PSG i sin første semifinale i Champions League.

– Vi ser frem til det, men det blir tøft for vi så hva PSG gjorde mot Atalanta. Det blir en tøff kamp, men vi har troen på oss selv og vi skal gi alt vi har, sier amerikaneren om semifinalen.

Jevn førsteomgang

Marcel Halstenberg fikk en god mulighet til å sende tyskerne i ledelsen etter kun tre minutters spill, men forsvarsspillerens avslutning etter corner gikk over mål.

Yannick Ferreira Carrasco testet Péter Gulácsi med et hardt skudd mot nærmeste stolpe ti minutter senere. Ungareren reddet til hjørnespark. Han var så klønete og tråkket på foten til Saúl som gikk ned i boksen. Dommer vinket spillet videre og VAR hørte heller ikke på ropene om straffe.

En omgang med flust av tøffe dueller, der Leipzig hadde mye ball, endte målløs etter solid forsvarsarbeid av Diego Simeones menn.

Félix-straffe til ingen nytte

Andreomgangen startet også med Leipzig-trykk. Tyskerne trillet rundt like utenfor sekstenemeteren til Atlético seks minutter ut i omgangen. Da Kieran Trippier ikke var tett nok oppi Marcel Sabitzer, la østerrikeren inn til Dani Olmo som headet Julian Nagelsmanns menn i ledelsen.

STRAFFE: João Félix utlignet for Atlético.
STRAFFE: João Félix utlignet for Atlético. Foto: Lluis Gene

Diego Simeone så da til benken og satte inn rekordsigneringen João Félix, som ble hentet for €126 millioner (1,3 milliarder kroner). Portugiseren har ikke hatt en fantastisk debutsesong, men tjue minutter før ordinær tid var ute ble milliardmannen felt av Halstenberg i boksen. Straffe til Atlético, som portugiseren kontant scoret selv til 1-1.

Avgjørelsen kom tre minutter før slutt. Angeliño sentret til Tyler Adams som kom på et dypt løp utenfor Atlético-boksen. Amerikanerens skudd gikk via Stefan Savic og i mål til 2-1. Det ble kampens siste scoring, og RB Leipzig møter dermed PSG i semifinalen.