NYE TIDER PÅ STADION: Kåre Ingebrigtsen tok full kontroll under sin første økt som Brann-trener.
NYE TIDER PÅ STADION: Kåre Ingebrigtsen tok full kontroll under sin første økt som Brann-trener. Foto: Eivind Senneset

– Brann skal ikke ha noen Rosenborg-identitet

En engasjert Kåre Ingebrigtsen ledet torsdag sin første Brann-trening med nye ideer og en offensiv innstilling.

Torsdag formiddag tråkket Kåre Ingebrigtsen (54) ut på Brann stadion for å lede sin aller første trening som ny Brann-sjef. Trønderen tok over etter Lars Arne Nilsen og har signert en kontrakt ut 2022, og håpet er at "bruttern" skal kunne føre Brann tilbake til toppen av norsk fotball.

Fnyser av RBK-sammenligning

I over to timer trente Brann-spillerne med en engasjert Ingebrigtsen på stadion.

– Jeg synes det var ålreit. Lang? Det tror jeg de skal venne seg til. Det blir flere totimersøkter. Jeg synes økten var bra. Spillerne responderer bra, og jeg føler det er en offensiv innstilling i laget, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Torsdagens økt var også Ingebrigtsens første møte med Brann-spillerne, og det var tydelig at trønderen har plan om å sette sitt preg på laget. Flere ganger under spillsekvensene stoppet Ingebrigtsen spillet og manet til offensivt tankesett og spill i lengderetning - selvsagt i en 4-3-3-formasjon, som den han brukte under tiden i Rosenborg.

54-åringen er likevel tydelig på at Brann ikke skal være noen kopi av Rosenborg.

– Nei, Brann skal ikke ha noen Rosenborg-identitet. Vi skal skape vår egen Brann-identitet. Vi skal gjøre det på vår måte og vår stil. Vi skal lage en Brann-stil og en Brann-kultur, sier Ingebrigtsen, som var godt fornøyd med hvordan spillerne responderte på hans ideer.

– De har god forståelse for 4-3-3, så har jeg noen ulike innganger i det offensive spillet. Jeg starter ikke med blanke ark. Forhåpentligvis tør vi å være offensive, slippe oss litt løs og tørre å ta mer sjanser. Vi må ha en offensiv innstilling. Vi er i startblokken nå. Vi skal utvikle oss.

Kåre Ingebrigtsen på sin første Brann-trening.
Kåre Ingebrigtsen på sin første Brann-trening. Foto: Eivind Senneset

Ser frem til å blomstre

Blant spillerne er det positivitet å spore etter en tung periode som ble Lars Arne Nilsens bane i Bergen.

– Han er allerede i gang med å terpe på detaljer hos enkeltspillere. Jeg tror det kan gi mye. At vi er offensive i hodet i pasningsvalgene. Vi skal ut og vinne kamper. Det kan gi mye at vi er der allerede, sier Haugen.

Brann-kaptein Daniel Pedersen var blant dem som fikk tydelige instruksjoner om hvor han skulle bevege seg av Ingebrigtsen på den første treningen.

– Ballen skal gå hurtig i backfireren mot etablert, første touch skal alltid ha retning fremover, ropte Ingebrigtsen til spillerne.

Pedersen liker det han har sett så langt.

– Det er alltid moro å spille offensiv fotball. Det er fint å ha en trener som går inn og stopper opp om han ikke er fornøyd. Det er den måten vi lærer på og raskest får innført det han vil se på banen.

Haugen mener at en ny filosofi og tankesett har vært forløsende for spillergruppen.

– Jeg tror det er mulig å få blomstret i hans system. Fremtiden er lys når Kåre har kommet inn, sier Haugen.

Mener Ingebrigtsen kan utrette underverket

Brann fikk en opptur mot Molde under ledelese av assistenttrener Robert Hauge i starten av uken. Søndag venter første kamp med Ingebrigtsen på trenerbenken når Mjøndalen gjester Brann stadion. Så langt har møtet med Brann og Bergen vært utelukkende positivt for trønderen Ingebrigtsen.

– Jeg er blitt tatt fantastisk imot. Vi snakker om at vi er Brann. Da må vi være offensive, tøffe i hodet og elske å spille for en så stor klubb som dette er. Det er press og trøkk. Det er sånn det skal være. Det blir aldri kjedelig her, sier Ingebrigtsen.

TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp tror at Ingebrigtsen kan gi laget en vitamininnsprøytning etter fem år med Lars Arne Nilsen.

– Humøret og spillegleden er ekstremt viktig. Der kan Kåre gjøre underverker. Han er en skikkelig godgutt som er veldig positiv og alltid har en vits på lur og glimt i øyet. Jeg tror det kommer til å ha en positiv innvirkning på spillerstallen til Brann, sier Huseklepp.

– Jeg tror han kan bygge videre på det man så tendenser til allerede mot Molde. Det var en mer fremoverrettet og direkte spillestil. Jeg tror han kan forsterke det enda mer inn mot Mjøndalen-kampen, sier Huseklepp.