– Helt sikker på at vi får se Ståle som norsk landslagssjef

Tidligere landsslagssjef Åge Hareide og tidligere landslagskaptein Brede Hangeland er klare på hvem de mener at bør ta over etter Lars Lagerbäck.

Se TV 2s studio diskutere Ståle Solbakken øverst!

FC København imponerte stort mot Manchester United i Europa Leagues kvartfinale, men måtte til slutt se seg slått 1-0 etter scoring av Bruno Fernandes i ekstraomgangene.

I TV 2s studio etter kvartfinalen ble fremtiden FCK-trener Ståle Solbakken et tema. Tidligere landslagssjef for Norge, Åge Hareide, lanserte hedmarkingen som kandidat til hans gamle jobb.

– Det er vanskelig å vite hva Ståle tenker. Han har vel kontrakt i FCK i to år til, tror jeg. Han kan vel sparke seg selv om han vil det, han er nok i den posisjonen, sier Hareide og legger til:

– Hvis man tenker på Norge og Lagerbäck sin kontrakt, så tror jeg vi skal prøve å få Ståle til å ta over det norske landslaget når Lagerbäck eventuelt har gitt seg og hatt sukses med det norske landslaget. Det håper jeg i alle fall.

Sikker på at Solbakken tar over Norge

I 2009 ble det avtalt og presentert at Solbakken skulle ta over som Norges landslagssjef etter Drillo i 2012, når kontrakten med FCK gikk ut. I stedet gikk turen til England og Wolverhampton.

LANDSLAGET: Her blir Ståle Solbakken, i 2009, presentert som Drillos etterfølger på landslaget. Slik ble det ikke.
LANDSLAGET: Her blir Ståle Solbakken, i 2009, presentert som Drillos etterfølger på landslaget. Slik ble det ikke. Foto: Heiko Junge

Englandsprosjektet ble mislykket og kortvarig, og oppholdet i tyske Köln ble heller ingen stor suksess. Nå tror TV 2s fotballekspert og tidligere landslagskaptein, Brede Hangeland, derimot at Solbakken er bedre rustet for en større jobb en å være trener i København.

– Ja, det kunne han helt garantert. Han er en klassetrener, men så har han hatt to forsøk tidligere i store ligaer, som ikke gikk spesielt bra.

– Jeg er enig med Åge. Jeg håper veldig sterkt at vi får se Ståle som norsk landslagssjef, og jeg er helt sikker på at vi får det, konstaterer Hangeland.

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt, som fikk 94 kamper med flagget på brystet, sier at Solbakkens organisatoriske evner gjør ham til en trener som kan passe godt for Norge.

– Norge er ikke så gode som de lagene vi egentlig må slå for å komme til mesterskap. Organisering og sånt er veldig viktig, mens i store klubber har man et mer romantisk forhold til det, sier den tidligere keeperen.